urednistvo@preteklih24.si

Kolesar s slabim promilom alkohola v krvi padel in se poškodoval

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 301 klic občanov. 77 je bilo interventnih, eden nujen.

Fotografija je simbolična

20 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 36 s področja prometne varnosti in 20 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

V Grobelnem so policisti včeraj zjutraj obravnavali prometno nesrečo z lažjimi poškodbami. V trčenju sta bila udeležena dva voznika osebnih vozil. Do nesreče je prišlo, ker je voznik nenadno zapeljal na levo smerno vozišče in trčil v voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti. Povzročitelj se je v prometni nesreči lažje poškodoval.

Okoli 15. ure so policisti prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali na Ravnah na Koroškem. Povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki je izsilila prednost kolesarju. Kolesar se je v trčenju lažje poškodoval.

Okoli 17. ure so policisti prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali na Muti, kjer je voznica osebnega vozila zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčila v vozilo pred seboj, to vozilo, pa je nato odbilo še v tretje vozilo. V prometni nesreči sta se lažje poškodovali dve osebi.

Okoli 23.ih so policisti prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali še v krožišču na Gomilskem, kjer je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in vožnje pod vplivom alkohola, padel kolesar. Kolesar je imel nekaj manj kot promil alkohola v krvi.

Kriminaliteta

V Dobji vasi je neznani storilec vlomil v trgovske prostore in ukradel 12 motornih žag.