urednistvo@preteklih24.si

Že drugi dan zapored voznik na Celjskem poskušal povoziti policistko

Včeraj so policisti poročali o nevarni vožnji Celjana, ki je ogrožal udeležence cestnega prometa in pri bežanju pred policisti skoraj povozil policistko Policijske postaje Celje. Danes je policistko Postaje prometne policije Celje med izvajanjem nadzora kontrole hitrosti ogrožal kršitelj, ki ni ustavil na znake policistke za ustavljanje pač pa je zapeljal proti njej tako, da je morala odskočiti, sicer bi jo povozil.

Fotografija je simbolična

Policisti Postaje prometne policije Celje so danes zjutraj, med opravljanjem maratona nadzora hitrosti, izmerili hitrost vožnje voznika osebnega avtomobila, ki je v naselju Prekopa, pri omejitvi 50 km/h, vozil 84 km/h.

Po opravljeni meritvi hitrosti je policistka voznika poskušala ustaviti, vendar voznik znakov policistke ni upošteval in je zapeljal proti njej tako, da je morala odskočiti s ceste na avtobusno postajališče, saj bi
drugače trčil vanjo. Voznik ji je v neposredni bližini iz vozila pokazal sredinec in s pospešeno hitrostjo odpeljal naprej po regionalni cesti v smeri proti Celju. Policista sta se odpeljala za njim. Po slabem kilometru vožnje je voznik ustavil ob potoku Bolska in peš pobegnil čez potok.

25-letnega kršitelja so v nadaljevanju izsledili policisti Policijske postaje Žalec.

Zaradi ugotovljenih cestno prometnih prekrškov – vožnje s prekoračeno hitrostjo v naselju, vožnje neregistriranega in nezavarovanega vozila za katero ni bil opravljen tehnični pregled, uporabe registrskih tablic, ki so bile izdane za drugo vozilo, neuporabe varnostnega pasu in neupoštevanja znakov policistke so policisti zoper njega uvedli prekrškovni postopek, zaradi česar mu sledi 2.620 evrov globe.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi po 3. odstavku 299. člena Kazenskega zakonika bodo 25-letnega voznika kazensko ovadili.

Voznik sicer ima veljavno vozniško dovoljenje, na katerega pa ima vpisan ukrep prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja z odložitvijo.