urednistvo@preteklih24.si

Voznik manjšega tovornega vozila zbil kolesarja, slednji hudo poškodovan

Danes, 21. aprila ob 11.09 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči III. kategorije v semaforiziranem križišču v Šempetru pri Gorici, kjer je voznik manjšega tovornega vozila zbil kolesarja.

Fotografija je simbolična

Po prvih zbranih podatkih je 64–letni kolesar vozil iz smeri Rožne Doline in v omenjenem semaforiziranem križišču peljal naravnost proti Vrtojbi. Iz smeri Vrtojbe je takrat pripeljal 31–letni voznik tovornega vozila, državljan Ukrajine, ki je v križišču zavijal levo v smeri bivšega mejnega prehoda v Šempetru pri Gorici in izsilil prednost kolesarju. Po trčenju je kolesar utrpel predvidoma hude telesne poškodbe. Po nudeni zdravniški oskrbi na kraju so hudo poškodovanega kolesarja reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. O prometni nezgodi so
policisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo ukrajinskega voznika (povzročitelja) kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti (po 323. členu KZ-1).

Neznanec se je znesel nad parkiranim vozilom na Tolminskem

Včeraj, 20. aprila popoldne, so policisti obravnavali poškodovanje osebnega vozila v Tolminu. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec v zadnjih dneh na večjem nezavarovanem makadamskem parkirnem prostoru z neznanim predmetom poškodoval parkirano osebno vozilo znamke BMW in lastniku vozila povzročil za približno 300 evrov materialne škode. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon, zato bodo policisti PP Tolmin o vseh ugotovljenih dejstvih kaznivega dejanja s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog

Včeraj, 20. aprila popoldne, so policisti PP Ajdovščina na območju Vipave 20-letnemu moškemu v postopku zasegli manjšo količino posušenih rastlinskih delcev, saj so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Zasežene rastlinske delce so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo
slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper mlajšega moškega uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami (po drugem odstavku 33. člena ZPPPD).

V Volčji Dragi iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov

Danes, 21. aprila dopoldne, so prometni policisti v Volčji Dragi ustavili 38–letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Prometni policisti so mu vozilo zasegli, kršitelja pa čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Vožnja pod vplivom alkohola

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 20. aprila ob 22.20 uri, na območju naselja Anhovo ustavili 31–letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0,62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.