urednistvo@preteklih24.si

Oropala jo je pred bankomatom

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 159 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 47 nanašalo na kriminaliteto, 38 na javni red in mir, ter 48 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 19 tatvin, 5 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med 20. 4. 2021, od 6. ure in 21. 4. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v več kleti, od koder so bila odtujena kolesa znamke KTM, Giant in dve kolesi neznanih znamk. Skupna škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno na dvorišče podjetja, od koder je bil odtujen ročni viličar. Škoda znaša okoli 400 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Drzna tatvina:

Včeraj, okoli 15.30 je v Mostah do oškodovanke, ki je na bankomatu dvigovala denar, pristopila neznana ženka in jo z lončkom v roki prosila za denar. Ko je oškodovanka prijela dvignjen denar, pa ji ga je neznana ženska strgala iz rok in s kraja zbežala. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve neznane storilke in bodo o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: ženska stara med 20 in 30 let, visoka okoli 165 cm, srednje postave, oblečeno je imela črno bundo s kapuco.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 18. ure je na Petkovškovem nabrežju v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena peška in kolesar. Nesrečo je povzročil kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v peško. V nesreči se je peška lažje poškodovala. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 5. ure je v rondoju med Štajersko in Božičevo cesto prišlo do prometne nesreče, katero je povzročila voznica osebnega vozila, ki se je nepravilno vključila v krožni promet. V nesreči je bil sopotnik v drugem vozilu lažje poškodovan. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.