urednistvo@preteklih24.si

Ker je mislil, da je v pisemski ovojnici nevarna praškasta snov, jo je odnesel na policijsko postajo

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 241 klicev občanov. 63 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

Fotografija je simbolična

20 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, dva s področja mejnih zadev in tujcev, 28 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

Na Policijsko postajo Slovenj Gradec je včeraj občan prinesel kuverto, ki jo je v ponedeljek prejel po pošti in to iz Uzbekistana. Ker se je prestrašil, da bi lahko bila v kuverti nevarna praškasta snov, jo je prinesel na policijsko postajo, kjer so izvedli vse predpisane postopke povezane z ravnanji z nevarnimi snovmi. Ugotovljeno je bilo, da snov v kuverti ni bila nevarna. Občan je pred časom sodeloval v nagradni igri preko spletne strani in je v kuverti prejel darilo.

Kriminaliteta

V Zbelovem so policisti obravnavali vlom v prostore ribiškega doma. Storilec je vlomil skozi pritlično okno in pregledal prostore. Po prvih podatkih ni ničesar ukradel. Lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem okna in polken.

Danes ponoči je neznani storilec vlomil v gradbeni zabojnik v Celju. Storilec je najverjetneje ukradel več kosov orodja.