urednistvo@preteklih24.si

Danes med 6. in 18. uro poteka tako imenovani maraton hitrosti

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 30 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 130 klicev. Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali 1 tatvino in 1 vlom, zaradi kršitev javnega reda sta bili 2 intervenciji.

Fotografija je simbolična

Ob 21.43 so policisti v Portorožu obravnavali voznika osebnega avtomobila, 34-letnega Izolana. Sopotniku iz Portoroža so zasegli manjši zavitek z belim prahom, za katerega se sumi da gre za prepovedano drogo kokain, vozniku prav tako. Vozniku so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.12 mg/l alkohola. Zaradi suma, da vozi pod vplivom prepovedanih drog, je bil opravljen postopek za prepoznavo znakov, ki so posledica prepovedanih drog. Hitri test za droge je bil pozitiven na kokain in opiate, voznik pa je odklonil odrejen strokovni pregled. V primeru pozitivne analize zoper voznika in sopotnika sledi hitri postopek po 33/II ZPPPD, za voznika bo podan obdolžilni predlog.

V Portorožu je nekdo iz izpušnega sistema neregistriranega osebnega avtomobila znamke Mercedes benz odrezal katalizator. Lastnik je oškodovan za 600 evrov.

Ilegalne migracije

Na območju PP Kozina so policisti obravnavali 1 državljana Irana.

Nadzor prometa

Poostren nadzor nad hitrostjo SPEED (evropski nadzor) poteka od 19. do 25. 4. 2021.

V ponedeljek so policisti PU Koper izvajali poostren nadzor z večjim številom patrulj in pri tem ugotovili 19 kršitev. Izrekli so 2 globi na kraju (tujci), napisali 11 plačilnih nalogov in izrekli 6 opozoril.

Danes med 6. in 18. uro pa poteka tako imenovani maraton hitrosti. Na celotnem območju PU Koper policisti izvajajo poostren nadzor nad hitrostjo z različnimi sistemi radarjev (ročni merilci, statični merilci in provida).

Neprilagojena hitrost je na slovenskih cestah med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. Pogosto je povezana tudi z nekaterimi drugimi dejavniki, kot so nepravilna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje in neupoštevanje pravil o prednosti. Področje hitrosti je zato ključno za zagotavljanje boljše prometne varnosti. Počasneje je varneje.