urednistvo@preteklih24.si

Vandali uničili osebno vozilo znamke BMW X5 in povzročili za 50 tisočakov škode

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 127 klicev. Obravnavali so 5 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami, zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin, 3 vlome in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervencij.

Fotografija je simbolična

V Izoli so s parkiranega osebnega avtomobila BMW X5 demontirali več delov in jih ukradli (prednji odbijač z žarometi, registrsko tablico, pokrov motorja in vsa štiri platišča s pnevmatikami), zatem pa vozilo in okolico pošpricali s prahom iz gasilnega aparata. Po nestrokovni oceni je škode za približno 50.000 evrov.

Koprski policisti so ustavili 17-letnega voznika mopeda. Zaradi suma, da moped presega dovoljeno tovarniško hitrost, je bil odrejen izredni tehnični pregled, kjer je bil sum potrjen. Vozilo so zasegli, vozniku pa sledi obdolžili predlog.

Dopoldan je na Policijsko postajo Koper domačin prinesel plašilno pištolo s praznimi nabojniki, več nabojev in ročno granato s plastičnim ohišjem. Vse je našel pri čiščenju dimnika v starejšem objektu. Premeti so bili zavarovani do prihoda bombnega tehnika. Ugotovljeno je bilo, da gre za šolski primerek brez eksploziva.

Ob 12.37 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v Pobegih. Voznik mopeda je peljal od Sv. Antona proti Pradam, kjer je trčil v zadnji odbijač osebnega avtomobila, ki je ustavil v križišču. Po trčenju je padel in se lažje poškodoval. Sledi mu plačilni nalog.

V Škocjanu (Koper) je nekdo vlomil v hišo, iz katere je ukradel zlatnino in gotovino.

Popoldan so policisti v Kozini ustavili 60-letnega voznika osebnega avtomobila. Opravljen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,80 mg/l alkohola. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 21.15 so policisti v Postojni ustavili 59-letnega voznika osebnega avtomobila. Alkotest mu je pokazal 0,44 mg/l, voznik pa nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Pomjanu je nekdo ukradel moped znamke Tomos, tip B7YR-AA, reg. št. KPHK-32, vreden 2000 evrov.

Ob 22.40 so prometni policisti na izvozu z avtoceste v Kozini ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila. V postopku so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je bil negativen, zatem pa še hitri test za droge, ki je bil pozitiven na opijate in kokain. Odrejen mu je bil strokovni pregled. Sledi obdolžilni predlog.

V Portorožu je nekdo vlomil v lokal in odnesel blagajniški minimum.

Ilegalne migracije

Na območju PP Kozina so policisti obravnavali 4 državljane Nepala.