urednistvo@preteklih24.si

Sprla sta se in oba utrpela telesne poškodbe

Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 19. aprila popoldne, obravnavali tatvino gradbenega materiala na ograjenem gradbišču v Ajdovščini na škodo ene od gospodarskih družb na Severnem Primorskem.

Fotografija je simbolična

Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec odtujil 100 kosov opažnih plošč (dolžine 2 metra) in 4
kubične metre toplotne izolacije v ploščah (debeline 4 in 10 cm, znamke Ursa). Po dogodku je storilec kraj kaznivega dejanja zapustil in s protipravno odtujenimi predmeti odšel neznano kam. Po prvih ocenah je nastala materialna škoda za približno 2.000 evrov. O kaznivem dejanju je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Policisti bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavni primer telesne poškodbe na Tolminskem

Danes, 20. aprila v nočnem času, so policisti PP Tolmin obravnavali sum kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe na Tolminskem, kjer sta se fizično sprla partnerja. V omenjenem sporu sta oba udeleženca spora utrpela predvidoma lahke telesne poškodbe, eni osebi je bila kasneje nudena zdravniška pomoč v ZD Tolmin. O primeru so policisti obvestili tudi pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Tolminski policisti bodo po zaključku preiskave glede na vsa ugotovljena dejstva ukrepali zoper oba udeleženca spora.

V prometni nesreči I. kategorije na Kobariškem udeleženo osebno vozilo

Danes, 20. aprila nekaj po 7. uri zjutraj, so policisti PP Bovec obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z materialno škodo v naselju Borjana v Občini Kobarid z udeležbo osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je 64-letni voznik osebnega avtomobila iz Kobarida proti Breginju in med vožnjo na omenjeni relaciji zaradi vožnje preveč proti desnemu robu vozišča z avtomobilom trčil v zid. V prometni nesreči voznik ni bil poškodovan. Povzročitelju nezgode je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

Povoženje divjadi na Kobariškem

Včeraj, 19. aprila pozno zvečer, je voznica osebnega avtomobila znamke Audi med vožnjo med naseljema Mlinsko in Idrsko (Občina Kobarid) zadela divjad, ki je po trku z avtomobilom s kraja pobegnila neznano kam. Na vozilu je nastala materialna škoda (poškodba vrata na desni strani vozila). Tolminski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.