urednistvo@preteklih24.si

Ropar pristopil do prodajalke in zahteval denar

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 164 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 67 nanašalo na kriminaliteto, 38 na javni red in mir, ter 49 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, drzno tatvino, 21 tatvin, 6 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v dveh primerih nasilja v družini, kjer pa zbiranje obvestil še poteka in bodo po vseh znanih okoliščinah o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so 19 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 5 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med 19. 4. 2021, od 6. ure in 20. 4. 2021, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kamnika izsledili in prijeli tujca (drž. Afganistana), ki je nezakonito prestopil državno mejo. Postopek s tujcem še poteka.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v več kleti, od koder je bilo odtujeno kolo znamke KTM. Skupna škoda znaša okoli 1200 evrov.

V Kočevju je bilo vlomljeno na dvorišče podjetja, od koder je bil odtujen elektro material. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v poslovne prostore, od koder je bila odtujena gotovina in prenosni računalnik. Škoda znaša okoli 500 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v gradbene kontejnerje, od koder je bilo odtujenega več orodja in jeklenke plina za varjenje. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Rop:

Včeraj, okoli 17.30 je do trafike v Centru pristopil neznani moški in od prodajalke zahteval denar. Prodajalka mu ga je izročila, moški pa je nato s kraja odšel v smeri Viča. Z dejanjem je povzročil za nekaj sto evrov škode. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve neznanega storilca in bodo o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moški visok okoli 175 cm, normalne postave, oblečen v črno jakno in modre jeans hlače.

Drzna tatvina:

Včeraj, okoli 11. ure sta v Sinji Gorici do stanovanjske hiše pristopila neznana moški in ženska. Moški se je oškodovanki predstavil kot delavec telekomunikacijskega podjetja in jo zamotil. Med tem časom je storilka izkoristila priložnost in preiskala notranjost hiše, ter odtujil nekaj sto evrov gotovine. S kraja sta se odpeljala z vozilom modre barve. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve neznanih storilcev in bodo o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moški
star okoli 25 let, kratkih temnih las, oblečen je bil v modre hlače in siv pulover

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Danes, nekaj pred 6. uro je v križišču Ižanske in Črnovaške ceste prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Do nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice osebnega vozila. V nesreči je bila povzročiteljica lažje poškodovana in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Izdan ji bo plačilni nalog.