urednistvo@preteklih24.si

Mladoletnici kradli po trgovinah v trgovskem centru

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 40 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 167 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja dokumentov, poškodovanja tuje stvari in tatvin.

Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Poškodovanje tuje stvari

V Mokronogu je neznanec med 16. 4. in 19. 4. poškodoval žaluzije na oknih objekta in povzročil za okoli 3.000 evrov premoženjske škode.

Krški policisti prijeli mladoletne tatove

Policisti PP Krško so med opravljanjem policijskih nalog na območju trgovskega centra kontrolirali dve mladoletnici, ki sta imeli pri sebi več novih prodajnih artiklov, za katere nista znali pojasniti izvora. Predmete so jima zasegli in v nadaljevanju ugotovili, da so bili ukradeni iz treh prodajaln v trgovskem centru. Vrnili so jih oškodovancem, mladoletnici pa odpeljali na policijsko postajo, kjer so jih prevzeli starši. O tatvini bodo seznanili pristojno tožilstvo in center za socialno delo.

Oškodovanki vrnili ukradeno kolo

Oškodovanka je policiste obvestila, da ji je z dvorišča stanovanjske hiše v Drnovem neznanec ukradel kolo. Policisti PP Krško so ugotovili, da gre za kolo, ki so ga zaradi suma, da je ukradeno, pred tem zasegli 21-letnemu osumljencu iz Krškega. Kolo so oškodovanki vrnili, 21-letnika pa bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja tatvine.

PROMETNA VARNOST

Alkohol in neprilagojena hitrost

Nekaj pred 20. uro so bili policisti PP Krško obveščeni o prometni nesreči v Kostanjevici na Krki. Opravili so ogled in ugotovili, da je 24-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,00 miligrama alkohola (2.08 g/kg). O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PP Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v okolici Malih Vodenic izsledili in prijeli 18 državljanov Bangladeša in 24 državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Ugotovili so, da je med tujci tudi državljan Pakistana, ki je vodil skupino in jim omogočil nezakoniti prehod. Odvzeli so mu prostost in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin. Po zaključeni preiskavi ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. Policijski postopki z ostalimi tujci pa še potekajo.

Črnomaljski policisti so na območju Srednjih Radencev prijeli državljana Pakistana, ki je nezakonito prestopil državno mejo.