urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči hudo poškodovana motorista

Včeraj, 18. aprila ob 17.03 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije na cesti Vrtovče – Šmarje (Občina Ajdovščina) in v kater sta bila huje poškodovana dva motorista.

FOTO: PU Nova gorica

Ugotovljeno je bilo, da je starejši mladoletnik vozil neregistrirano motorno kolo po lokalni cesti izven naselja Vrtovče, in sicer iz smeri naselja Šmarje proti Vrtovčam po klancu navzdol. Približno sto metrov pred omenjenim naseljem, kjer vozišče poteka v desni pregledni ovinek, hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste, preglednosti, vidljivosti ter svojim vozniškim sposobnostim tako da bi vse čas vožnje obvladoval motorno kolo (neprilagojena hitrost). Pri izpeljavi ovinka ga je kljub zaviranju z motornim kolesom zaneslo na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno po klancu navzdol pripeljal 58–letni voznik trikolesa. Mladoletnik se je z motornim kolesom čelno zaletel v prednji del trikolesa, po trčenju pa je mladoletnika z motorjem odbilo v levo izven vozišča na travnato površino, kjer se je z motornim kolesom prevrnil in telesno poškodovan obležal. Prav tako se je drugi udeleženec oz. 58-letni voznik trikolesa na mestu trčenja s trikolesom prevrnil na vozišče na desni bok.

Oba udeleženca nezgode sta med vožnjo uporabljala zaščitno motoristično čelado. Mladoletniku je bilo motorno kolo zaseženo, saj je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na kraju nezgode so poleg policistov posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina, ki so obema predvidoma huje poškodovanima motoristoma nudili prvo pomoč vse do prihoda reševalcev NMP ZD Ajdovščina in NMP ZD Nova Gorica in ju v nadaljevanju odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

Policisti bodo mlajšega motorista (povzročitelja nezgode) glede na vsa ugotovljena dejstva in ugotovljene teže telesnih poškodb podali kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu (po četrtem odstavku 324. člena KZ-1).