urednistvo@preteklih24.si

Kranjski policisti obravnavali prijavo zadrževanja najstnikov na strehi šole

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 preko vikenda sprejel: 10 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami; 6 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini. Policisti so osebi v postopku zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovni postopek. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja sta bili zaseženi dve vozili.

Fotografija je simbolična

Dogodki:

Radovljiški policisti so v petek obravnavali nesrečo pri delu na gradbišču brez ugotovljene tuje krivde. Delavec se je poškodoval pri umikanju težjemu kolutu, ki je ušel med razkladanjem.

Policisti gorske policijske enote so v petek in soboto obravnavali gorski nesreči s smrtjo turne smučarke in alpinista.

V Radovljici so policisti z gasilci obravnavali manjši požar brez ogrožanja. Zagorelo je listje.

Blejski policisti so v soboto popoldan na podlagi prijave obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je nevarno prehiteval druge udeležence. Voznik je bil ustavljen. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.

Kriminalisti so včeraj v okolici Kranjske Gore obravnavali smrt osebe na javnem kraju. Okoliščine ne kažejo tujo krivdo.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali prijavo zadrževanja najstnikov na strehi šole. Škoda ni bila ugotovljena. Policisti so opravili razgovor z dvema najstnikoma, ki sta preplezala ograjo, in njunimi starši ter jih seznanili z nevarnim in neodgovornim početjem.

Policisti so minuli vikend na cestah obravnavali pet prijav za živali na cesti. Žival je bila zbita v Hrastjah, pri avtocestnem priključku za Brnik, na Cesti Jaka Platiše v Kranju in pri Vrbi. Na podlagi prijave ogrožanja prometa je bila divjad odstranjena še z avtoceste pri Torovem.

Kranjski policisti so v soboto dopoldan obravnavali prijavo občanke, da se je pri njej oglasil neznanec in jo spraševal, če je sama, koliko jih je doma, kdaj pridejo svojci, itd. Do kaznivega dejanja ni prišlo. Neznancem ne zaupajte takih stvari, ker gre lahko za zbiranje informacij in pripravo na izvršitev kaznivega dejanja.

Promet

Gorenjski policisti so minuli vikend obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Obakrat gre za kolesarje. Na območju Krope se je kolesar zapletel v povodec skrbnice psa, ki je bil na cesti.

Na območju Križne gore pa je kolesar padel zaradi neprilagojene hitrosti. policisti pozivajo k previdnosti in prilagajanju vožnje kolesa razmeram na cesti.

Kriminaliteta

Jeseniški policisti so obravnavali prijavo zatajitve pri najdbi izgubljenega manjšega zneska denarja. Za dejanje policisti obravnavajo eno osebo.

V Radovljici pa so policisti danes ponoči obravnavali poskus vloma v bankomat.