urednistvo@preteklih24.si

Delovni stroj hudo poškodoval roko delavcu

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 86 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 21 nanašalo na kriminaliteto, 28 na javni red in mir, ter 27 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 5 tatvin, 2 vloma in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer pa zbiranje obvestil še poteka in bodo po vseh znanih okoliščinah o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 6 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med 18. 4. 2021, od 6. ure in 19. 4. 2021, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Vrta izsledili in prijeli 24 tujcev (drž. Afganistana in Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v več kleti, od koder sta bili odtujeni dve kolesi znamke Giant. Skupna škoda znaša okoli 3100 evrov.

Na območju Kočevja je bilo vlomljeno v vrtno uto, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 130 evrov.

Delovna nesreča:

Včeraj, nekaj pred 10. uro so policisti bili obveščeni o delovni nesreči na območju Most. Ugotovljeno je bilo, da je delavec med delovanjem stroja segel v notranjost, pri tem pa mu je stroj huje poškodoval roko. Odpeljan je bil v UKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh dejstvih obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 16. ure je na Župančičevi ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in otrok. Ugotovljeno je bilo, da je mlajši otrok med parkiranimi vozili nenadoma stekel na cesto v času, ko je po njej pravilno pripeljala voznica osebnega vozila. Otrok se je v nesreči lažje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Skrbnikom otroka bo izdan plačilni nalog.