urednistvo@preteklih24.si

Celjski policisti v preteklem koncu tedna obravnavali kar 26 prometnih nesreč

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 806 klicev občanov. 188 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

Fotografija je simbolična

43 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 8 s področja mejnih zadev in tujcev, 71 s področja prometne varnosti in 51 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Od petka do danes so policisti obravnavali štiri prometne nesreče z lažjimi poškodbami in dvaindvajset prometnih nesreč z materialno škodo.

Desetim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so policisti zasegli vozila.

V petek, nekaj čez osmo uro zjutraj, so policisti v Šentjurju obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel nekaj več kot dve promili alkohola v krvi. Sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti v zadnjih treh dneh ukrepali štiriindvajsetkrat.

Kriminaliteta

Minuli vikend so policisti obravnavali pet kaznivih dejanj nasilja v družini. Storilce bomo kazensko ovadili, izrekli so policisti jim ukrepe prepovedi približevanja.

Na območju Rogaške Slatine je neznani storilec z dveh vozil ukradel katalizatorja. Pri poskusu tatvin katalizatorjev je dodatno še na treh vozilih povzročil škodo s poškodovanjem cevi izpušnih sistemov. Z enega od vozil je ukradel še brisalce. Lastnik škodo ocenjuje na okoli 1.000 evrov.

Na Partizanski ulici v Velenju je neznani storilec poškodoval dve pnevmatiki na osebnem vozilu in lastniku povzročil za okoli 250 evrov škode.

Včeraj so policisti bili obveščeni o tatvini goriva. Neznani storilec je okoli 200 litrov goriva ukradel iz rezervoarja bolgarskega tovornega vozila, parkiranega na avtocestnem počivališču Tepanje.

Danes ponoči je v Celju neznani storilec vlomil v gradbeni zabojnik. Podatkov o tem. če je kaj ukradel, še nimamo.

Ilegalne migracije

V petek popoldne so policisti v Rogatcu obravnavali tri državljane Kosova, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Po opravljenih postopkih so policisti jih predali hrvaškim varnostnim organom.