urednistvo@preteklih24.si

49-letnik na Tartinijevem trgu z nožem poškodoval 43-letnika

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 134 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 395 klicev. Obravnavali so 25 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 z lažjimi poškodbami, 1 s hujšimi poškodbami in 1 s smrtnim izidom. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine, en vlom in 1 drzno tatvino. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 16 intervencij.

Fotografija je simbolična

16. 4.2021

S parkiranega vozila pod Vremščico je nekdo ukradel obe registrski tablici, zatem pa na vozilo namestil dve različni registrski tablici, obe predhodno ukradeni v Ljubljani.

V Kopru so zasegli osebni avto Audi A5, ki ga iščejo varnostni organi Nemčije zaradi več kaznivih dejanj. Kriminalisti obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja prikrivanja. Sledi nadaljnje zbiranje obvestil in dokazov ter obveščanje tujih varnostnih organov.

Ob 11. uri so policisti bili obveščeni, da je v Postojni voznik osebnega avtomobila z vzvratnim ogledalom zadel 46-letnega pešca in ga s tem lažje poškodoval. Povzročitelj je s kraja odpeljal, ne da bi nudil pomoč poškodovanemu. Policisti zbirajo informacije za izsleditev voznika.

Ob 14.20 so policisti bili obveščeni, da je na avtocesti ustavljen osebni avto, voznik v njem pa se ne odziva. Na kraj so bili poslani tudi reševalci in gasilci. 56-letnega voznika so reševalci na kraju oživljali, zatem pa je zdravnica potrdila naravno smrt. Naknadno so ugotovili, da je vozil od Kopra proti Kozini in pred izvozom Ravne zapeljal desno. Podrsal je zaščitno ograjo, nato zapeljal levo, podrsal še levo ograjo in nato nazaj na desno na odstavni pas, kjer se je ustavil.

Ob 17.13 so policisti v Kopru ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1.14 mg/l. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Na mejnem prehodu Jelšane so policisti pri 60-letnemu vozniku, državljanu Hrvaške, ki začasno prebiva v Sloveniji, našli posušene rastlinske delce pomešane s tobakom in brizgalko, napolnjeno s hašiševim oljem. Po opravljeni analizi sledi ustrezen ukrep.

Ob 21.20 nas je poklical občan in povedal, da od Valete proti Luciji pelje voznik osebnega avtomobila, ki močno vijuga. Policisti so ustavili 62-letnega voznika, kateremu je alkotest pokazal rezultat 0,63 mg/l.
alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

Po 22. uri so v Izoli prišli v spor štirje moški, vsi pod vplivom alkohola. Dva sta se tudi stepla. Po prihodu policistov na kraj, se 27-letni domačin ni hotel umiriti, zato so mu odredili pridržanje in mu izdali plačilni
nalog zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru.

17. 4.2021

Na Forma vivi v Portorožu je nekdo z rdečo barvo premazal razstavljeno skulpturo. Policisti preiskujejo kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.

Popoldan je v trgovini v Kopru prodajalka opozorila 40-letnega obiskovalca, ki je zlagal artikle v svoj nahrbtnik. Ta se je razburil, pričel kričati nanjo in jo loviti po trgovini. Prodajalka je pobegnila in se skrila. Zatem je grozil še drugi prodajalki. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje velike tatvine in kaznivo dejanje grožnje.

Ob 15. uri so pred Petrinjami ustavili 42-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je prekoračil hitrost izven naselja za 57 kilometrov. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 17.45 nas je obvestil občan, da je v Piranu, na Tartinijevem trgu, opazil moškega, ki nekomu grozi z nožem. Policisti so na kraju ugotovili, da je 49-letni moški pristopil do 43-letnika in zamahnil proti njemu z nožem. Ta se je ubranil tako, da je nož prijel, pri tem pa se je porezal in so ga odpeljali v SB Izola na šivanje. 49-letniku je mimoidoči občan izbil nož z roke in skupaj s poškodovanim sta ga zadržala do prihoda policistov na kraj. Sledi mu kazenska ovadba.

Ob 21.50 so imeli policisti na kontrolni točki Škofije v postopku državljana Francije. Policist ga je pozval, naj mu pokaže dokumente in opremo vozila, ta pa je izstopil brez zaščitne maske, na kar so ga opozorili. Tujec je pričel vpiti na policista, da se mu mudi in nima časa za neumnosti, pri tem pa je tudi žalil policista. Zaradi agresivnega obnašanja, se je policisti odločil za varnosti pregled, moški pa ni želel iz vozila, zato so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva. Pri varnostnem pregledu vozila je bil najden manjši nož, dekorativna katana, airsoft pištola in lok (športni rekviziti). Državljanu Francije je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev ZJRM-1 (7/2 in 22/1) in ZNB (57/1/14-39/1).

Ob 23.50 so v Ankaranu ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,68 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog. Ker ni upošteval zakonitih odredb policistov in se je začel vesti agresivno, mu je bilo odrejeno pridržanje in izdan plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru.

18. 4.2021

Ob 00.15 so policisti v Dragonji ustavili 34-letnega voznika kolesa z motorjem. Med postopkom so mu zasegli manjšo količino rastlinskih delcev, odrejen mu je bil hitri test za droge, ki je bil pozitiven na kanabis. Strokovni pregled je odklonil, sledi hitri postopek po ZPRCP in ZPPPD.

V Postojni je nekdo poškodoval nagrobni kamen. Policisti zbirajo obvestila.

V vasi pri Postojni je sin napadel očeta, ga poškodoval in mu razbil mobilni telefon. Policisti obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja nasilništva.

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti pri dveh državljanih Slovenije odkrili dva ponarejena pozitivna PCR testa. Sledi jima kazenska ovadba za ponarejanje listin, odrejena jima je bila karantena.

Ob 19.30 je na mejni prehod Dragonja pripeljal 62-letni državljan Hrvaške z osebnim avtomobilom. Odklonil je odrejen preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled. Sledi mu obdolžilni predlog, odrejeno mu je bilo pridržanje.

Ilegalne migracije

V petek popoldan so policisti pri Podgorju obravnavali 5 državljanov Irana, v soboto v Gračišču državljana Pakistana, pri Knežaku pa štiri državljane Afganistana.