urednistvo@preteklih24.si

Tovor padel z viličarja in hudo poškodoval delavca

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 364 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 94 nanašalo na kriminaliteto, 106 na javni red in mir, ter 121 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, drzno tatvino, 29 tatvin, 13 vlomov (v osmih primerih je ostalo pri poskusu) in 9 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v petih primerih nasilja v družini, kjer pa zbiranje obvestil še poteka in bodo po vseh znanih okoliščinah o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so 25 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Sedmim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 28 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 31 krat v zasebnem prostoru (dve osebi sta bili pridržani).

Med 16. 4. 2021, od 6. ure in 18. 4. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Lazah pri Predgradu je bilo vlomljeno v vikend, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 100 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder so bili odtujeni prehrambni artikli. Škoda znaša okoli 200 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v avtomat s pijačo, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 500 evrov.

V Kočevju je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 100 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Rop:

Včeraj, nekaj po 19. uri je v prodajalno na Viču vstopil neznan moški, pristopil do blagajničarke, ter s pištolo v roki od nje zahteval denar. Iz odprte blagajne je nato vzel nekaj sto evrov bankovcev in kraj zapustil. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moški star med 20 in 25 let, visok med 180 in 190 cm, oblečen je bil v modre hlače in modro bundo, na glavi je imel masko, ter kapo s šiltom.

Drzna tatvina:

V petek okoli 11. ure sta na območju Šiške neznana moška s pretvezo, da opravljata dela za telekomunikacijsko podjetje, s pogovorom zamotila oškodovanko. Drugi je med pogovorom odšel v stanovanjsko hišo, ter jo preiskal, vendar vrednejših predmetov ni našel zato ni ničesar odtujil. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moški star okoli 40 let, visok okoli 160 cm, vitke postave, oblečen v temna oblačila.

Delovna nesreča:

V petek, nekaj po 9. uri so policisti bili obveščeni, da je v Kamniku prišlo do delovne nesreče v podjetju. Pri premikanju težjega tovora z viličarjem, je tovor padel, ter pri tem huje poškodoval delavca. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

V petek, okoli 20. ure je na Bleiweisovi ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen motorist. Ker ni vozil po sredini prometnega pasu je zapeljal izven vozišča in padel. Pri padcu se je lažje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti še nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin prometne nesreče.

V petek, nekaj po 15. uri je na glavni cesti pred naseljem Medno prišlo do naletnega trčenja treh osebnih vozil. V nesreči se je ena udeleženka lažje poškodovala in je bila reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Policisti še nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin prometne nesreče in bodo po vseh po vseh znanih dejstvih ustrezno ukrepali.

V petek popoldan je na območju Viča, Centra in Bežigrada prišlo do prometnih nesreč v katerih so vozniki osebnih vozil izsilili prednost kolesarjem. V vseh primerih so bili kolesarji lažje poškodovani.