urednistvo@preteklih24.si

49-letni moški padel z balkona in se hudo poškodoval

Policisti operativno komunikacijskega centra PU Maribor, so policisti med 6. uro včeraj in 6. uro danes, na interventno številko 113 prejeli 202 klica, od tega 77 takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

– požar, v katerem je nastalo za okoli 10 000 EUR škode,
– 13 kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo tatvine in poškodovanja tuje stvari,
– 10 prometnih nesreč z materialno škodo in eno prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami,
– dvema kršiteljema cestnoprometnih predpisov so zasegli vozilo, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, zoper enega voznika je bilo zaradi vožnje pod vplivom alkohola odrejeno pridržanje,
– 10 kršitev javnega reda in miru, in sicer 3 na javnem kraju in 7 v zasebnem prostoru,
– pri poskusu izognitve mejni kontroli je bilo na MP Gruškovje odkritih 7 tujcev.

Kriminaliteta:

Včeraj zjutraj je na območju Sl. Bistrice zagorel lesen objekt v velikosti 6 x 4 metra. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je zagorelo ob peči na trda goriva. Nastala škoda znaša okoli 10 000 EUR. Ker se je v objektu pred nastankom požara zadrževala skupina oseb, ki so praznovale rojstni dan, policisti zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti.

Včeraj okoli 18.40 ure je v Mariboru iz dograjenega podesta oz. balkona brez ograje padel 49 – letni moški. Želel je pozdraviti znanko, ki se je nahajal pred stanovanjskim objektom, pri tem pa ni pravilno ocenil razdalje in je z višine 3.10 m padel na betonsko ploščo ter z glavo udaril ob beton. Ob padcu je zadobil hude telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan na zdravljenje v UKC Maribor.

Policisti so opravili ogled kraja in zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti.

Poskus izognitve mejni kontroli:

Tekom noči so policisti na mejnem prehodu Gruškovje, v dveh tovornih vozilih našli skritih sedem tujcev, ki so se imeli namen izogniti mejni kontroli.

Tujce so po izvedenem postopku vrnili hrvaškim varnostnim organom.