urednistvo@preteklih24.si

Storilca v dveh primerih zamotila starejša občana in ju oropala

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 172 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih in sicer glede kriminalitete 45, javnega reda in miru 37 in prometne varnosti 62 primerov.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 8 tatvin, 2 poskusa vlomov in 8 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 5 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Drzni tatvini

Policisti so bili včeraj obveščeni o drznih tatvinah na območju Dobrove. V enem primeru je neznani storilec je na domu zamotili starejšo oškodovanko s pogovorom o izvedbi gradbenih del. Drug storilec je med tem iz hiše odtujili denar in lastnico oškodoval za nekaj deset evrov. V drugem primeru je storilec istega opisa zamotil starejšega oškodovanca, drug storilec pa je vstopil v hišo, vendar ni ničesar odtujil, tako da je ostalo pri poskusu. Opis enega izmed storilcev: star med 30 in 40 let, visok okoli 170 cm, suh, črnih las, oblečen v črna oblačila in črno kapo s šiltom. Policisti glede okoliščin obeh kaznih dejanj nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 14. ure se je na Masarykovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik mopeda, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo pa je bilo neregistrirano. Na mopedu je bil tudi potnik, ki ni nosi varnostne čelade, v nesreči pa ni bil poškodovan. Policisti so povzročitelju moped zasegli, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

POZIV PRIČAM IN UDELEŽENCU PROMETNE NESREČE – NAPROŠAMO ZA OBJAVO POZIVA V MEDIJIH

V sredo, 14. 4. 2021, nekaj po 16. uri se je na Celovški cesti v Ljubljani, na pločniku pri parku Tivoli, zgodila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena pešec in neznani kolesar, ki je pešcu pomagal, nato pa odpeljal s kraja v smeri centra Ljubljane.

Zaradi razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče, naprošamo vse ki bi kaj vedeli o nesreči, da pokličejo na 113 ali policijsko postajo Ljubljana Center na 01 475 06 00. Prav tako pozivamo udeleženega kolesarja, da pokliče na podane številke ali pa se zglasi na Policijski postaji Ljubljana Center, Trdinova ul. 10