urednistvo@preteklih24.si

25-letnico izločili iz prometa zaradi vožnje pod vplivom prepovedanih drog

Včeraj, 15. aprila dopoldne, so policisti v Novi Gorici (Delpinova ulica) obravnavali poškodovanje bančnega avtomata. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v tem tednu prišel do stavbe ene od gospodarskih družb in s silo telesa udaril po tipkovnici s plastičnim ohišjem ter jo poškodoval.

Fotografija je simbolična

S tem nezakonitim početjem je nepridiprav eni od bančnih ustanovi povzročil materialno škodo za približno tisoč evrov. Po dejanju je nepridiprav kraj zapustil in odšel neznano kam. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave navedenega kaznivega dejanja in na podlagi vseh ugotovljenih
dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Iz prometa izločili mlajšo voznico zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 15. aprila ob 22.05 uri, na območju Nove Gorice ustavili 25–letno voznico osebnega avtomobila in ji v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven na prepovedano drogo (kanabis), zato je bil voznici odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je 25-letnica odločno odklonila. Novogoriški policisti so ji prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršiteljico bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V Goriških Brdih iz prometa izločili voznika avtomobila zaradi vožnje pod vplivom alkohola

Včeraj, 15. aprila ob 22.15 uri, so policisti v naselju Dobrovo (Občina Brda) ustavili 59–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0,70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, kršitelja čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Prometna nesreča I. kategorije s pobegom na Ajdovskem

Danes, 15. aprila v nočnem času, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica na Ajdovskem obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom in v kateri je bil udeleženi voznik osebnega avtomobila znamke Citroen. Slednjega so policisti v Ajdovščini ustavljali na predpisan način ( s prižganimi modrimi rotacijskimi lučmi in kratkim zvočnim signalom), vendar tega zaenkrat še neznani voznik ni upošteval in sunkovito zapeljal vzvratno ter z zadnjim delom vozila trčil v prometni znak (nosilec). Vozilo je nato sunkovito speljalo na Goriško cesto, zavilo desno ter pospešilo po regionalni cesti v smeri Nove Gorice. V naselju Dobravlje (pri tamkajšnji osnovni šoli) je zavil levo proti naselju Velike Žablje. Po približno 200 metrih vožnje je zavil desno proti stanovanjskim hišam ter zapeljal v zožen del med dvema hišama. Pri tem je z zunanjimi robovi vzvratnih ogledal oplazil kamniti zid hiš, na objektih ni nastala materialna škoda. Ko bodo prometni policisti pobeglega voznika izsledili (lastništvo vozila je ugotovljeno), bodo zoper njega uvedli prekrškovni postopek z odločbo zaradi več kršitev prometne zakonodaje.

V manjši prometni nesreči v Novi Gorici udeleženi dve vozili

Danes, 16. aprila ob 7.53 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v Novi Gorici (na parkirišču bazena na Rejčevi ulici) z udeležbo dveh osebnih vozil. Nihče ni bil poškodovan. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nezgodo povzročil 38–letni voznik, ki je zaradi nepravilnega premika z avtomobilom trčil v drugo osebno vozilo, ki ga je vozil 35–letni voznik. Prometni policisti so 38-letnemu povzročitelju zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Med naseljem Bate in Kanalskim Vrhom sta se med treningom relija poškodovala voznik in sovoznik v osebnem vozilu

Včeraj, 15. aprila popoldne, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nezgodi na cesti Bate – Kanalski Vrh, kjer je bila postavljena ustrezna cestna zapora zaradi treninga relija oz. testiranja tekmovalnega vozila. V nezgodi je bilo udeleženo osebno vozilo, 48-letni voznik in 51-letni sovoznik sta bila pri tem predvidoma lažje telesno poškodovana. Ugotovljeno je bilo, da je 48-letni voznik med vožnjo v desni ostri ovinek zapeljal s ceste in se z vozilom posledično zaletel v skalo ob vozišču. V
nezgodi sta bila voznik in sopotnik v vozilu predvidoma lažje poškodovana, organizatorji so ju po nezgodi odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Prometni policisti bodo dogodek v prometu zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.