urednistvo@preteklih24.si

Voznica na prehodu za pešce trčila v peško

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 156 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih in sicer glede kriminalitete v 54, javnega reda in miru 40 in prometne varnosti 56 primerih.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 7 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bila huje poškodovana pešec. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil otroški gorski kolesi Btwin. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov.

V Savljah je neznani storilec vlomil v prostore športnega društva in odtujil zvočnika. Nastalo je za okoli 100 evrov škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 16. ure se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesar in pešec, ki je ob trčenju padel in se huje telesno poškodoval. Policisti o nesreči še zbirajo obvestila. O vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 17.30 se je na ulici Ob dolenjski železnici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in otrok na posebnem prevoznem sredstvu. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica ob vključevanju v promet odvzela prednost otroku, ki se pri tem lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 6. ure se je na ulici Ob Ljubljanici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica odvzela prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 12. ure se je na Kotnikovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi nepravilne vožnje padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.