urednistvo@preteklih24.si

Vinjena voznica na avtocesti trčila v ograjo

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 43 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 141 klicev. Obravnavali so 6 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine, 1 vlom in eno drzno tatvino. Zaradi kršitev javnega reda sta bili dve intervenciji.

Fotografija je simbolična

Popoldan so v Ilirski Bistrici ustavili 23-letnega voznika skuterja. Odredili so izredni tehnični pregled za vozilo, kjer se je izkazalo, da največja hitrost vozila dosega 45 km/h, čeprav je konstrukcijsko določeno do 25 km/h. Skuter so policisti zasegli, vozniku pa sledi obdolžilni predlog.

Pri Divači so policisti ustavili 17-letnega voznika motornega kolesa. Vozilo ni registrirano, voznik pa nima vozniškega dovoljenja. Motorno kolo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Občan je prijavil na PP Piran drzno tatvino. Svoj karamboliran osebni avto je prodal, naknadno pa je opazil, da mu je kupec ukradel tudi GSM Oneplus 7T, vreden 600 evrov. Policisti zbirajo informacije.

Ob 20.15 je na avtocesti, med Razdrtim in Vipavo, osebni avto trčil v ograjo. Policisti so ugotovili, da je bila v prometni nesreči samoudeležena 41-letna voznica, kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,60 mg/l. Sledi ji obdolžilni predlog.

Na parkirišču v Razdrtem je nekdo ponoči z dveh madžarskih tovornih vozil odvijačil 4 sprednje luči xenon in jih ukradel. Madžarsko podjetje je oškodovano za približno 4.000 evrov.

Ilegalne migracije

Na območju PP Koper so policisti obravnavali državljana Maroka.