urednistvo@preteklih24.si

Neznanka si je prilastila pozabljen denar

Včeraj, 13. aprila ob 9.40 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije, ki se je zgodila na območju bencinskega servisa v Vrtojbi, smer Ajdovščina, in v kateri sta bila udeležena 42-letni osebnega avtomobila in 36-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom, državljan Litve.

Fotografija je simbolična

Ugotovljeno je bilo, da je tuje tovorno vozilo pri vzvratni vožnji trčilo v osebno vozilo. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Nova Gorica skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa odstopili od ogleda prometne nesreče in izdali obvestilo o odstopu, saj sta voznik in vozilo izpolnjevala pogoje za udeležbo v cestnem prometu.

V Ajdovščini iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov

Danes, 14. aprila okoli poldneva, so policisti v Ajdovščini ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji nima veljavnega vozniška dovoljenja. Policisti so mu vozilo na podlagi Zakona o pravilih cestnega prometa zasegli. Prav tako je bil vozniku odrejen hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Neznanka si je prilastila pozabljen evrski bankovec

Danes, 14. aprila ob 11.35 uri, so policisti bili obveščeni o suma kaznivega dejanja zatajitve v eni od trgovin v Idriji. Po sedaj zbranih podatkih je oškodovanka pri plačevanju na blagajni oz. pult odložila tudi bankovec za sto evrov. Omenjeni bankovec je pozabila na pultu in trgovino zapustila, za njo pa je na blagajni prišla druga oseba (ženska), ki si je evrski bankovec prilastila. Idrijski policisti primer kaznivega dejanja Zatajitev še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Poškodba parkiranega vozila

Policisti PP Nova Gorica so danes, 14. aprila dopoldne, obravnavali poškodbo parkiranega avtomobila (oz. kombija) v Novi Gorici (Kidričeva ulica). Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik neznanega vozila poškodoval drugo vozilo (poškodba oz. razbita zadnja desna luč) in s kraja odpeljal neznano kam. Ko bo neznani voznik izsleden, mu bo zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog. Prav tako so policisti ukrepali zoper prijavitelja nezgode zaradi kršitve določb Zakona o pravilih cestnega prometa (nepravilno parkiranje).

Kršitev javnega reda in miru na Cerkljanskem zaradi preglasne glasbe

Včeraj, 13. aprila popoldne, so policisti PP Idrija obravnavali kršitev javnega reda in miru v naselju Cerkno, kjer je preglasna glasna motila sosede pri počitku. Kršitelju bodo idrijski policisti izdali plačilni nalog zaradi kršitve določb Zakona o varstvu javnega reda in miru (po 8. členu ZJRM-1).

Povoženje divjadi

Včeraj, 13. aprila pozno zvečer, so policiste obvestili, da je voznik osebnega avtomobila VW Passat pred naseljem Podsabotin v smeri naselja Hum (Občina Brda) povozil divjad (srna). Po trku z omenjenim vozilom je divjad s kraja zbežala neznano kam. Policisti PP Nova Gorica so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.