urednistvo@preteklih24.si

Kronika gorenjskih policistov

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 4 obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo; 2 prijavi kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Fotografija je simbolična

Dogodki:

Blejski policisti so včeraj obravnavali ugriz psa druge živali. Proti skrbniku poteka prekrškovni postopek. Z ugrizom so policisti seznanili tudi veterinarski inšpektorat.

Škofjeloški policisti in vzdrževalec ceste je ponoči pomagali turškemu vozniku, ki je obstal v snegu na Soriški planini. Vzdrževalec je s plugom očistil cesto in kombi spravil iz zameta, da je lahko nadaljeval z vožnjo.

Divjad je bila minuli dan povožena pri avtocestnem priključku Kranj vzhod.

Kriminaliteta

V Kranju so policisti obravnavali poskus vloma v stanovanje skozi vrata. V še enem primeru prijave kaznivega dejanja v Kranju je storilec z ostrim predmetom poškodoval lak na vozilu občana.

V Tržiču pa je bila prijavljena tatvina registrskih tablic. Policisti so jih našli na vozilu pri vozniku, ki so ga kontrolirali v prometu. Voznik je bil še brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pozitiven na hitrem testu za prepovedane droge. Policisti so mu zasegli tablice in vozilo samo. Proti vozniku poteka tako prekrškovni kot tudi predkazenski postopek.