urednistvo@preteklih24.si

Kočevski policisti med hišno preiskavo zasegli več kot 260 sadik prepovedane konoplje

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 122 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 31 dogodkov, s področja javnega reda in miru 30 dogodkov in s področja prometne varnosti 45 dogodkov.

FOTO: PU Ljubljana

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 9 tatvin, vloma in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 14 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 4 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 6 krat v zasebnem prostoru.

Policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je neznani storilec vlomil v klet in odtujil motorno žago, kosilnico, nahrbtno kosilnico, krožno žago, vrtalni stroj, kompresor in škarje za živo mejo. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.

V Grosuplju je neznani storilec iz garaže odtujil kolesi in vrtni žar in lastnika oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Preiskano kaznivo dejanje s področja prepovednih drog:

Kočevski policisti so včeraj po zbranih obvestilih in pridobljeni odredbi opravili hišno preiskavo pri 44-letnemu osumljencu na območju Grosuplja, našli prirejena prostora za gojenje prepovedane droge konoplja-rastlina. Najdeno ter zaseženo je bilo več kot 260 sadik, manjša količina že posušene prepovedane droge in konoplje ter pripomočki za gojenje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo zaradi sumov kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanim drogami.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 16. ure se je na Letališki cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica odvzela prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 13. uro se je na Letališki cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar nepravilno vozil po kolesarski stezi in odvzel prednost vozniku osebnega vozila. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.