urednistvo@preteklih24.si

Ilirskobistriški policisti iščejo lastnika drona

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 34 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 86 klicev. Obravnavali so 2 prometni nesreči z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine in dva vloma. Zaradi kršitev javnega reda je bila ena intervencija.

FOTO: PU Koper

Vlomi

V Ilirski Bistrici je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Preiskal je vse prostore, zatem pa odnesel klavirsko harmoniko znamke Scandalli. Škode je za približno 3000 evrov.

Nekdo je vlomil v galerijo v Piranu. Odnesel je 3 umetniške slike (akt, Miramar in piransko obzidje), vredne približno 6000 evrov.
Ponoči je v Ilirski Bistrici nekdo vlomil v prodajalno, iz katere je ukradel menjalni denar.

Vožnja pod vplivom prepovedanih drog

Ob 22.15 so policisti v Luciji ustavili 30-letno voznico osebnega avtomobila. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat – 0.00 mg/l. Zaradi suma, da vozi pod vplivom mamil, je bil odrejen postopek za prepoznavo simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, ki bil pozitiven na kanabis in kokain, odrejen strokovni pregled je odločno odklonila. Na
podlagi 113a ZP-1 ji je bilo začasno odvzeto vozniško in prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi obdolžilni predlog po 107/12-10 ZPrCP-1.

Najden dron

7. marca 2021 so policisti PP Ilirska Bistrica v gozdu, v bližini vikendov na Sviščakih, našli dron znamke DJI, model Spark, bele barve. Lastnik se lahko zglasi na PP Ilirska Bistrica za prevzem izgubljenega drona.

Ilegalne migracije

Na območju PP Postojna so policisti obravnavali državljana Afganistana, na območju PP Ilirska Bistrica pa 4 državljane Afganistana. Danes zjutraj so na območju PP Koper obravnavali še državljana Maroka. Včeraj popoldan so policisti prejeli klic občanke, ki je povedala, da je čez Plavje pridrvelo vozilo, polno ljudi. Ti so zapustili vozilo in odšli peš proti Italiji. Policisti so na kraju izsledili osebni avto VW Tiguan, nizozemskih registracij. Vozniku, 40-letnemu državljanu Nizozemske, so odredili pridržanje. Italijanski varnostni organi so prijeli devet ilegalnih migrantov, ki jih povezujemo s tem prevozom. Policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij.