urednistvo@preteklih24.si

Moški bivšo partnerko fizično napadel in jo poškodoval

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 132 klicev. Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine in dva primera povzročitve telesne poškodbe. Zaradi kršitev javnega reda sta bili 2 intervenciji.

Fotografija je simbolična

Dopoldan so policisti v Pivki ustavili 52-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ima ukrep začasen odvzem vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Koprski policisti so 18-letniku zasegli predelan Skuter Piagio, ki presega dovoljeno hitrost. Vozniku sledi obdolžilni predlog.

Popoldan so policisti v vasi pri Sežani obravnavali nasilje v družini. Moški je bivšo partnerko fizično napadel in jo lažje poškodoval. Izrečena mu je bila prepoved približevanja, sledi kazenska ovadba.

Na mejnem prehodu Jelšane so policisti obravnavali dva državljana Slovenije s ponarejenima PCR testoma. Na mejnem prehodu Dragonja pa so obravnavali državljana Slovenije, ki je policistom pokazal zdravniško potrdilo, iz katerega je izhajalo, da je prebolel Covid-19. Potrdilo je bilo ponarejeno. Sledi jim kazenska ovadba.

Ilegalne migracije

Na Rakitovcu so policisti obravnavali državljana Indije, v Ilirski Bistrici državljana Bangladeša, v Jelšanah pa 4 državljane Turčije. Postopki še potekajo.