urednistvo@preteklih24.si

Močno vinjen, brez vozniškega dovoljenja in z neregistriranim vozilom

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 262 klicev, od tega 89 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 21 kaznivih dejanj,
– 8 prometnih nesreč I. kategorije,
– 1 prometno nesrečo II. kategorije, v katerih se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,
– 3 povoženja živali,
– 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,
– 9 prijav kršitev javnega reda in miru, 5 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,
– 1 kršitelja javnega reda in miru so policisti pridržali do streznitve,
– 1 osumljencu so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja,
– 1- nesrečo pri delu.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj, dopoldan so imeli policisti v postopku državljana Hrvaške, ki je na območju PP Gorišnica s tovornim avtomobilom nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Policisti so mu izrekli opozorilo in ga napotili nazaj na Hrvaško.

VOZIL BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, POD VPLIVOM ALKOHOLA TER Z NEREGISTRIRANIM VOZILOM

Patrulja Policijske postaje Gorišnica je v danes, 13. 4. 2021, ob 0.50, na območju občine Cirkulane ustavila voznika osebnega vozila znamke Volkswagen, tip Golf. V postopku so policisti ugotovili, da voznik nima vozniškega dovoljenja ter da v cestnem prometu vozi neregistrirano vozilo, na katerem je bila nameščena registrske tablica, ki ne pripada temu vozilu. Registrsko tablico so mu s potrdilom odvzeli.

Opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti z elektronskim indikatorjem alkohola, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da je imel voznik 1,20 mg alkohola v litru izdihanega zraka.

Policisti so vozniku nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu preprečili z zasegom vozila, zoper kršitelja pa so podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Za kršitve, ki jih je storil voznik, je predpisana globa v skupni višini 2.700 evrov.

VLOMIL NA GRADBIŠČE

Neznani storilec je med 10. in 12. 4. 2021, vlomil na ograjeno gradbišče v Slovenski Bistrici, nato pa še v gradbeni kontejner in v zaklenjeno skladišče objekta, ki je v gradnji. Iz opisanih prostorov je odtujil visokotlačni čistilec znamke Kärcher, več zavojev hidro izolacije, bitumenski trak P4, več 10 l veder Ibitola, več kot 500 m Rehau cevi, različne kablov in žice.

Materialna škoda presega 6.700 evrov.