urednistvo@preteklih24.si

Gorenjski policisti pozivajo k previdnosti na zasneženih cestah

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 2 obvestili o prometnih nesrečah z materialno škodo; 1 prijavo kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 4 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in nasilje v družini.

FOTO: PU Kranj

Ceste:

Ceste so mokre, ponekod zasnežene. Policisti voznike pozivajo k defenzivni vožnji, zmanjšani hitrosti in večji varnostni razdalji. Pozivamo k uporabi ustreznih pnevmatik.

Dogodki:

Policisti so včeraj obravnavali prijavo dlje časa trajajočega nasilja v družini. Proti osumljencu vodijo predkazenski postopek. V še enem primeru prijave pa so policisti obravnavali kršitelja, ki je med prepirom udaril partnerko. Prijavo je podala anonimna oseba. Proti kršitelju poteka prekrškovni postopek.

Škofjeloški policisti so včeraj zavarovali kraj najdbe starega neeksplodiranega predmeta, ki ga je občan našel pri pospravljenju starejšega objekta. Predmet so varno uničili pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS.

Promet (foto). Kranjskogorski policisti so danes ponoči obravnavali nesrečo voznika, ki je v slabših voznih razmerah izgubil nadzor nad vozilom in trčil v odbojno ograjo. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost vožnje. Pozivajo k previdnosti in neprestano prilagajanje načina vožnje razmeram na cesti.

Kriminaliteta:

Na Brezjah je storilec odtujil pozabljeno denarnico na klopi v javnem prostoru. V Žirovnici pa je storilec poskušal vlomiti v poslovni objekt.