urednistvo@preteklih24.si

Celjski policisti obravnavali nasilje v družini, nasilneža pridržali

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 245 klicev občanov. 77 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Fotografija je simbolična

12 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, dve s področja mejnih zadev in tujcev, 42 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

V Štorah so policisti včeraj obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel dober promil alkohola v krvi. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog.

Dvema voznikoma, ki sta vozila brez vozniških dovoljenj so policisti zasegli vozili. Na območju Mute so policisti vozniku zasegli motorno kolo. Na območju Laškega pa osebno vozilo.

Kriminaliteta

Včeraj so policisti na območju Policijske uprave Celje obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini. Nasilneža so policisti pridržali in ga bodo kazensko ovadili. Izrekli so policisti mu tudi ukrep prepovedi približevanja.

V Velenju, na Preloški cesti, je neznani storilec preplezal ograjo ob podjetju in ukradel več kolutov kabla.