urednistvo@preteklih24.si

19-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti v krožišču izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 126 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi 12 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Brežicah kršitelja pridržali.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi nesreče pri delu, sprožitev signalno varnostnih naprav, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in
nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Prometna nesreča v Krškem

Nekaj pred 16.30 so bili krški policisti obveščeni o prometni nesreči v Krškem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 19-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti pri krožnem križišču izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. Povzročitelju, ki se je v nesreči lažje poškodoval, so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Vlom

Črnomaljski policisti so bili obveščeni, da je v Oskoršnici v zadnjem mesecu dni nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujili kolo z motorjem. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 8000 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Gornje Prekope (PP Šentjernej) izsledili in prijeli pet državljanov Pakistana in na območju Rigonc, državljana Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.