urednistvo@preteklih24.si

Zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste, vozilo pa je pristalo na strehi

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 82 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 20 dogodkov, s področja javnega reda in miru 18 dogodkov in s področja prometne varnosti 25 dogodkov.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali tatvini, 3 vlome in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 5 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 4 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil električno kolo Giant, sivo – zelene barve, električni skiro Xiaomi in otroški kolesi. Lastnika je oškodoval za okoli 4.000 evrov.

V Mostah so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili električno ročno orodje. Po prvi oceni je nastalo za okoli 3.000 evrov škode.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil vrtalni stroj. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

Požar:

Včeraj popoldan so bili policisti obveščeni o požaru v enem izmed podjetij na območju Logatca. Ugotovljeno je bilo, da naj bi zagorel zabojnik za smeti ob katerem je bil vroč aluminij, požar pa se je razširil še na bližnji nadstrešek. Nastalo je za okoli 2.000 evrov škode, v dogodku pa ni bil nihče poškodovan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem zaradi suma kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 22. uro se je na Letališki cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je v križišču odvzela prednost drugemu vozniku. Pri tem sta se povzročiteljica in udeleženi voznik lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 11.30 se je v Mostah pri Komendi zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v betonsko ograjo. Pri tem se je lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 10. ure se je na cesti od Velikih Lašč proti Mali Slevici zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste, vozilo pa se je prevrnilo na streho. Pri tem se je lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Vožnja pod vplivom alkohola:

Danes nekaj po polnoči, so policisti prejeli obvestilo občana o nezanesljivi vožnji voznika Ford Focus v centru Ljubljane. Policisti so voznika izsledili, preizkus alkoholiziranosti pa je pri njem pokazal 0.77 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na sodišče.