urednistvo@preteklih24.si

Kolesar se je umikal skuterju in pri tem trčil v drevo

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 116 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 358 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine, 1 rop in 4 kazniva dejanja ponarejanja listin. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 8 intervenciji.

Fotografija je simbolična

9. 4.2021

Policisti so obravnavali štiri ponarejene PCR teste, in sicer enega na MP Dragonja, dva na kontrolni točki Fernetiči in enega na MP Jelšane. Sledijo kazenske ovadbe.

Ob 14.41 je na lokalni cesti Potoče – Senožeče padel kolesar iz nove Gorice. Zapeljal je v udarno jamo, zaradi česar je izgubil oblast nad kolesom. Odpeljan je bil v bolnico Šempeter pri Gorici.

Ob 11.03 so policisti v Kopru vozniku osebnega avtomobila odredili hitri test na droge, ki je bil pozitiven, voznik pa je zatem odklonil strokovni pregled. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 18.28 so policisti v Dolu pri Vogljah kontrolirali voznika traktorja. Alkotest mu je pokazal 0,78 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 22.54 pa so koprski policisti na Pomjanu odredili preizkus alkoholiziranosti vozniku osebnega avtomobila, ki je pokazal 0,64 mg/l. Tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

10. 4.2021

Ob 16.48 so policisti na mejnem prehodu Starod obravnavali kaznivo dejanje ponarejanje listin in prekoračitev bivanja v EU. Policisti so pri potniku na avtobusu, državljanu Albanije ugotovili, da ima v potni listini več ponarejenih žigov in je prekoračil 90 dnevni rok bivanja v zadnjih 180 dneh na območju EU. Zaradi prekoračitve bivanja v EU mu je bila izrečena globa (plačana na kraju), sledi kazenska ovadba.

V Postojni je padel kolesar. Po prvih podatkih mu je nasproti pripeljal voznik skuterja, da bi se izognil trčenju, je zapeljal izven vozišča ter trčil v drevo. Poškodovanega so odpeljali v KC Ljubljana, policisti še zbirajo obvestila.

Ob 20.12 je v Sežani 13-letni otrok s kolesom izsilil prednost vozniku osebnega avtomobila. Otrok se je pri trčenju lažje poškodoval.

Voznik tovornega vozila pod vplivom alkohola

Ob 23.25 je policiste poklical občan in povedal, da je na parkirišču v Bertokih voznik tovornega vozila ljubljanskih registracij pravkar odklopil prikolico in odpeljal, po besedah občana, močno pod vplivom alkohola. Prometni policisti so ustavili 44-letnega voznika tovornega vozila, državljana Srbije. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,86 mg/l, pridržan je bil po ZPrCP, sledi mu obdolžilni predlog.

11. 4.2021

Koprski policisti so ob 2.33 ustavili voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,61 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje in odvzeto vozniško dovoljenje.

Ob 20.26 so policisti bili obveščeni o ropu v Postojni. 16-letnika so pretepli štirje neznanci, ki so od njega zahtevali denar. Utrpel je lažje poškodbe, dal pa jim je 10 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Popoldan, ob 16.48, je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem cestišču v Strunjanu trčil v obcestni zid. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,34 mg/l. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Ilegalne migracije

V petek dopoldan sta na Dramcu nelegalno v Slovenijo vstopila dva državljana Nemčije z motorjem. Izdana jima je bila globa po 145/I-12/2 ZTUJ, ki sta jo tudi plačala. Popoldan pa so v Vremski dolini obravnavali državljana Pakistana.

Danes zjutraj sta bila na območju PP Kozina obravnavana državljan Pakistana in državljan Afganistana. Postopki še potekajo.

Iskanje pogrešane osebe

V petek in soboto so policisti ponovno organizirali iskalno akcijo za pogrešanega Sama Ostrouška. Pogrešani ni bil najden.
Vse, ki bi ga kje videli, prosijo, da to čim prej sporočijo na 113, anonimni telefon 080 1200 ali na katerokoli policijsko enoto.

Poostren nadzor

V petek, 9. 4. 2021, so policisti na območju PU Koper popoldan izvedli poostren nadzor nad vozniki mopedov in drugih enoslednih vozil. Zaustavili in kontrolirali so 22 voznikov.

Pri tem sta bili izrečeni dve opozorili, izdanih je bilo 7 plačilnih nalogov. 1 voznika so mandatno kaznovali in uvedli 1 hitri postopek. Na OS Koper so podali 2 obdolžilna predloga. En voznik ni imel pripete ustrezne homologirane čelade.

Z alkotestom so preizkusili 15 voznikov:
– 3 voznikom so odredili strokovni pregled na mamila (2 voznika sta strokovni pregled odklonila, 1 pa ga je opravil),
– zasegli so 1 moped zaradi predelave,
– zasegli so 1 ukraden moped in 1 ukradeno registrsko tablico,
– zasegli so manjšo količino prepovedane droge ter
– izrekli dve opozorili zaradi kršitve ZNB (brez maske).