urednistvo@preteklih24.si

Izvršil več tatvin in pristal v priporu

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 preko vikenda sprejel: 8 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami; 4 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 8 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, ponareditev listin in nasilje v družini. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Fotografija je simbolična

Dogodki:

V okolici Bohinjske Bele je občan našel staro neeksplodirano ubojno sredstvo. Policija je kraj najdbe zavarovala do prihoda strokovnjakov Civilne zaščite, ki so predmet varno uničili.

Tržiški policisti so v petek obravnavali poškodbe moškega pri delu na zasebnem zemljišču. Moški je padel preko zidu in se poškodoval. Tuja krivda je izključena.

V okolici Škofje Loke se je v soboto moški poškodoval pri delu v zasebnem gozdu. Poškodbe so nastale pri padanju drevja. Moški je uporabljal čelado. V zdravstveno ustanovo je bil prepeljan s helikopterjem Slovenske vojske. Tuja krivda je izključena.

Na Golniku so v soboto zagoreli sekanci. Okoliščine kažejo na
samovžig. Škoda ni nastala.

V Bohinju so policisti z gasilci v soboto obravnavali prijavo požara v naravi pri kurjenju podrasti. Škoda ni nastala. Do ogrožanja ni prišlo.

Na območju Škofja Loke in Kranjske Gore so policisti obravnavali dimniška požara brez nastanka škode.

Kranjskogorski gorski reševalci so v soboto reševali moškega, ki je zdrsnil in se poškodoval na območju Vitranca. S kraja je bil odpeljan s helikopterjem Slovenske vojske.

V Kranju je bilo v soboto prijavljeno onesnaženje potoka. Z gasilci je bila pregledana struga. Nevarnost za okolje ni bila ugotovljena.

Na Koroški Beli so gasilci v soboto v potok namestili pivnike za oljnato tekočino in jo odstranili.

V soboto so potapljači kranjske enote Jamarske reševalne službe v okviri iskanja pogrešanega Boštjana Lavtarja pregledali strugo na območju Vintgarja. Pogrešanega niso našli.

Kranjski policisti so obravnavali prijavo ugriza psa drugega psa in nastanka površinskih ran. Pes se je strgal s povodca. Postopek še poteka.

Divjad je bila minuli vikend povožena na cesti Brnik – Vašca, v Nomenju in Ukancu.

Promet, nesreče

Gorenjski policisti so minuli vikend obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Obe v petek. Opoldan je voznik
kombija v Mostah pri Žirovnici med prehitevanjem oplazil motorista, ki je padel in se po podatkih policije lažje poškodoval.

Na območju Škofje Loke pa je voznik na prehodu za pešce trčil v peško. En voznik ji je pred prehodom ustavil in omogočil prečkanje ceste, voznik, ki je pripeljal nasproti pa je peško spregledal in vanjo trčil. Po podatkih policije je peška lažje poškodovana.

Nadzor, promet

Gorenjski policisti so v petek popoldan krajši čas nadzirali promet. Usmerjen je bil v zagotavljanje večje prometne varnosti
in kontrole motoristov. V triurnem nadzoru so policisti obravnavali 26 kršitev prometnih pravil, med njimi predvsem zaradi neuporabe varnostnega pasu, rabe telefona med vožnjo in prehitre vožnje. Pozivajo k upoštevanju prometnih pravil in varnim dejanjem v prometu.

Zaradi več prekrškov pa so jeseniški policisti včeraj obravnavali voznika, ki med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu in ni upošteval pravil varne vožnje ter svetlobnih prometih znakov. Voznik na znake policije tudi ni ustavil, v prometu pa je bil udeležen brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo ni bilo registrirano, na njem so bile nameščene tudi druge registrske tablice. Voznik je odklonil še strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Iz prometa je bil izločen,
vozilo je bilo zaseženo. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.

Kriminaliteta

Jeseniški policisti so v petek obravnavali prijavo tatvine manj vrednih stvari iz vozila, ki je bilo parkirano na Cesti Cirila
Tavčarja. Gorenjski policisti za izravnalne ukrepe Kranj pa so danes ponoči tujcu pri kontroli zasegli ponarejeno vozniško dovoljenje. Za dejanje bo kazensko ovaden.

Privedba in pripor

Kranjski policisti so v sredo obravnavali prijavo trgovca, da so opazili moškega, ki jim je pred kratkim odtujil za okoli 550
eurov parfumov. Policisti so moškega izsledili in med zbiranjem obvestil ugotovili tudi njegovo povezanost s tatvinami v drugih krajih po Sloveniji. Poleg tatvine parfumov v Kranju, je moški osumljen tudi dveh istovrstnih kaznivih dejanj v vrednosti okoli 1.500 eurov v koroški in osrednjeslovenski regiji ter tatvine treh prenosnih računalnikov v pomurski regiji. Zoper osumljenca, ki je državljan Hrvaške, je bil po privedbi odrejen pripor.