urednistvo@preteklih24.si

Zaradi napake na električni napeljavi zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti od petka do danes prejeli 491 klicev občanov. 131 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

Fotografija je simbolična

28 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 49 klicev je bilo s področja prometne varnosti ter 44 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

V soboto, okoli osmih zjutraj, se je v Velenju zgodila prometna nesreča, v kateri se je huje poškodovala 73-letna peška. V peško, ki je pravilno, pri zeleni luči prečkala vozišče po prehodu za pešce, je trčil 66-letni voznik osebnega vozila, ki je pri zeleni luči iz smeri Kidričeve zavijal levo na Šaleško cesto. Voznik je po trčenju ustavil in peški ponudil prevoz do zdravstvenega doma, kar je odklonila, zato jo je odpeljal domov. Peška je v popoldanskih urah poiskala pomoč v celjski bolnišnici, kjer so ugotovili, da se je v trčenju huje poškodovala. Voznika bomo zaradi povzročitve prometne nesreče kazensko ovadili.

V petek in soboto so policisti obravnavali tri poškodbe kolesarjev.

V Šoštanju so policisti v petek v popoldanskih urah obravnavali padec kolesarke. Kolesarka je padla zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Pri padcu se je lažje poškodovala.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami kolesarja so policisti v petek obravnavali tudi v Skornem, kjer je kolesar prav tako padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

V soboto, nekaj pred 20. uro, se je v Arji vasi lažje poškodovala kolesarka, ki je zapeljala z vozišča in trčila v objekt.

V soboto, nekaj pred 21. uro, so policisti v Žalcu obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel dober promil in pol alkohola v krvi. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Od petka do danes so policisti trem voznikom zasegli osebna vozila, dvema kolesi z motorji in enemu motorno kolo.

Kriminaliteta

Na Muzejskem trgu v Celju je v petek neznani storilec vlomil v skladiščni prostor in ukradel visokotlačni čistilec.

V petek v večernih urah so policisti v Vinski Gori obravnavali požar. Zaradi napake na električni napeljavi je zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše. Ogenj je uničil bojler, drva in več ostalih predmetov. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.

V noči iz sobote na nedeljo so policisti na območju Policijske uprave Celje obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini. Nasilneža bodo po zbranih obvestilih kazensko ovadili. Izrekli so policisti mu ukrep prepovedi približevanja.