urednistvo@preteklih24.si

V požaru na stanovanjski hiši za 80.000 evrov škode

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 346 klicev, od tega 104 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 13 kaznivih dejanj,
– 9 prometnih nesreč I. kategorije,
– 2 prometni nesreči II.kategorije kjer je bilo 5 oseb lahko telesno poškodovanih,
– 4 povoženja živali,
– 3 kršiteljem cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozila, ki so jih vozili,
– 1 voznika so policisti pridržali do streznitve,
– 23 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 12 na javnih krajih in 11
v zasebnih prostorih,
– 3 požare.

Izpostavljamo:

TRIKRAT ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj, popoldan so imeli policisti v postopku državljana Hrvaške, ki sta na območju PP Gorišnica s osebnim avtomobilom nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznega dovoljenja.

Policisti so jima izdali plačilni nalog in ju napotili nazaj na Hrvaško.

Včeraj, zvečer so imeli policisti v postopku državljana Hrvaške, ki sta na območju PP Gorišnica s osebnim avtomobilom nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznega dovoljenja.

Tudi njima so policisti izdali plačilni nalog in ju napotili nazaj na Hrvaško.

Prav tako so imeli policisti ponoči v postopku šest državljanov Kosova, ki so na območju PP Gorišnica s osebnim avtomobilom nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda.

Med vsemi šestimi kršitelji so štirim polnoletnim kršiteljem izrekli globo, ostala dva sta bila otroka.

PRIDRŽAN VOZNIK DO STREZNITVE

Policisti so včeraj popoldan na območju UE Lenart ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila in ga preizkusili z elektronskim alkotestom. Ta je pokazal, da je imel v organizmu 0,90 mg/l alkohola.

Policisti so ga pridržali do streznitve, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

POŽAR

Včeraj popoldan je izbruhnil požar na stanovanjski hiši v Zgornjih Poljčanah v občini Poljčane. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Materialna škoda je bila nestrokovno ocenjena na 25.000 evrov.

Policisti so opravili ogled kraja požara in ugotovili, da je do požara prišlo 10. 4. 2021, okoli 6.45, ter je zaradi napake na električni napeljavi zgorela celotna kuhinja. O vseh ugotovitvah bodo policisti podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

POŽAR

Sinoči je izbruhnil požar na stanovanjski hiši v Mestnem vrhu v občini Ptuj. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Materialna škoda po prvih nestrokovnih ocenah znaša 80.000 evrov.

Vzrok za požar še ni znan. Policisti in kriminalisti bodo danes opravili ogled kraja požara.