urednistvo@preteklih24.si

Gančani: Moški pozabil ugasniti plinski štedilnik, vnela se je posoda z mastjo

V preteklem dnevu so pomurski policisti obravnavali tri prometne nesreče, eno kaznivo dejanje, štiri kršitve javnega reda in miru, štiri požare, zasegli osebni avtomobil in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Fotografija je simbolična

Nesreča motorista

Ob 14.57 smo bili obveščeni, da je izven naselja Grabonoš padel motorist. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je v levem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti padel motorist in trčil v robnik pločnika. Pri padcu se je hudo telesno poškodoval.

Radgonski policisti so obravnavali tatvino goriva na bencinskem servisu.

Javni red in mir

Javni red in mir je bil kršen štirikrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Zaseg vozila

Radgonski policisti so vozniku zasegli osebni avtomobil, ker za vožnjo ni posedoval vozniškega dovoljenja.

Požari

Preko dneva so policisti v treh primerih bili obveščeni, da gori podrast in suho listje. Pri tem ni nastala škoda. V Gančanih pa je prišlo do požara na gospodarskem poslopju. Policisti so na kraju ugotovili, da je lastnik pustil prižgan plinski štedilnik, kar je imelo za posledico, da se je na njem vnela pozabljena posoda z mastjo. Požar je opazil lastnik in ga tudi sam pogasil. Kljub temu je nastalo za 5.000 evrov škode.

Meritve hitrosti

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Murska Sobota.