urednistvo@preteklih24.si

32-letni potnik na traktorju hudo telesno poškodovan

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 342 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 86 dogodkov, s področja javnega reda in miru 121 dogodkov in s področja prometne varnosti 81 dogodkov.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 20 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 9 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan potnik na traktorju. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 6 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 19 krat na javnem kraju in 24 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in odtujil žensko treking in moško električno kolo znamk Rose STB, oba črno-bele barve. Lastnika je oškodoval za okoli 3.800 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili denar. Povzročeno je bilo za okoli 150 evrov škode.

V Šiški je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili alkoholne pijače. Povzročeno je bilo za okoli 500 evrov škode.

Roparska tatvina:

V petek, okoli 19.30 so policisti bili obveščeni, da je do sedaj neznani storilec v eni izmed trgovin na območju Šiške zagrozil zaposleni in zahteval denar. Odtujil je nekaj sto evrov in peš pobegnil. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Opis neznanca: moški visoko okoli 180 cm, star okoli 25 let, suhe postave, oblečen v temnejša oblačila. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Požar na vozilu:

V petek, okoli 20.30 so policisti bili obveščeni o požaru na tovornem vozilu na primorski avtocesti med Uncem in Lomom v smeri Ljubljane. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Po prvih podatkih je vozilo zagorelo zaradi okvare motorja, v dogodku pa ni bil nihče poškodovan.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 19. uri se je na cesti med Gabrjem pod Limbarsko goro in Hrastnikom zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samodueležen voznik traktorja s priključkom. Po do sedaj zbranih obvestili je 52 letni voznik zaradi vožnje preblizu roba zapeljal z vozišča po bregu navzdol, kjer se je traktor prevrnil na bok. Pri tem se je 32 letni potnik na traktorju hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, kjer ostaja na zdravljenju, njegovo življenja pa je ogroženo. Voznik v nesreči ni bil poškodovan. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah in okoliščinah nesreče pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V petek, nekaj pred 14. uro se je na Tacenski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vključevanju v promet odvzel prednost kolesarki, ki je pripeljala po kolesarski stezi. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

V petek, nekaj pred 22. uro se je na Zaloški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v so bili udeleženi vozniki treh osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik ni upošteval znaka rdeče luči in je v križišču s Chengdujsko cesto odvzel prednost drugemu vozniku. Po trčenju je povzročitelj trčil še v drog javne razsvetljave, odpadli deli droga pa so poškodovali vozilo voznice, ki je pripeljala mimo. Pri tem sta se povzročitelj in udeleženi voznik lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Voznica odklonila preizkus alkoholiziranosti:

Včeraj zvečer so policisti prejeli obvestilo občana o nezanesljivi vožnji voznice Renault Twinga po ljubljanski južni obvoznici v smeri Malenc. Policisti so voznico izsledili ter opravili postopek, v katerem je odklonila preizkus alkoholiziranosti, zoper njo pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.