urednistvo@preteklih24.si

Vlomili v skladišče in ukradli progovni telefonski kabel v rednosti 10.000 evrov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 124 klicev. Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine in 3 vlome, zaradi kršitev javnega reda sta bili 2 intervenciji.

Fotografija je simbolična

S parkiranega osebnega avtomobila Peugeot 207 v Kopru so ukradli vsa štiri kolesa (platišča s pnevmatikami). Lastnik je oškodovan za 600 evrov.

V Livadah (Izola) je nekdo ukradel električni skiro znamke MES127 Flinston, vreden 440 evrov.

Prav tako v Livadah je nekdo vlomil v poljski objekt in ukradel motorno koso Active 4.0, zelene barve, vredno 250 evrov.

Popoldan so policisti prejeli prijavo, da je v Ankaranu neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore, odnesel pa ni nič.

Na Kozini so vlomili v skladišče, iz katerega so odnesli približno 500 metrov progovnega telefonskega kabla (baker in aluminij). Podjetje je oškodovano za 10.000 evrov.

V Luciji je nekdo z dvorišča večstanovanjske hiše ukradel dve električni kolesi. Prvo je električno kolo znamke Juxiang, tip AI Legierung 52 T, črne barve, vredno 300 evrov, drugo pa električno kolo, podobno gorskemu kolesu, velikosti 26″, sivo zelene barve, vredno 1800 evrov.

Ob 22.15 so policisti v Luciji ustavili 42-letnega voznika mopeda, kateremu je odrejeni alkotest pokazal 0,60 mg/l alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Kmalu zatem pa so sežanski policisti ustavili 20-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana BiH, ki začasno prebiva v Sežani. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,54 mg/l. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izrečena prepoved nadaljnje vožnje. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na Črnemu kalu so policisti zaradi ilegalnega prehoda državne meje obravnavali državljana Indije.