urednistvo@preteklih24.si

Roparja potisnila prodajalca na tla in ukradla gotovino ter prodajne artikle

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 163 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 48 dogodkov, s področja javnega reda in miru 51 dogodkov in s področja prometne varnosti 44 dogodkov.!–more–>

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali rop, drzno tatvino, 10 tatvin, 6 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v dveh primerih nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo in bodo po vseh znanih okoliščinah o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 11 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 11 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

Med 8. 4. 2021, od 6. ure in 9. 4. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Centru je bilo vlomljeno v kolesarnico, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Nakamura. Škoda znaša okoli 400 evrov.

Na Celovški je bilo vlomljeno v kiosk, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Rop:

Včeraj, okoli 7. ure sta v Centru do trafike pristopila dva neznanca, ki sta prodajalca potisnila po tleh, ter iz notranjosti odtujila gotovino in prodajne artikle. Povzročila sta za nekaj tisoč evrov škode, prav tako sta lažje poškodovala prodajalca. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev zaenkrat še neznanih storilcev in bodo o vseh znanih okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Drzna tatvina:

Včeraj, okoli 11. ure je v Ihanu do stanovanjske hiše pristopil neznan moški, ki je oškodovanca zapletel v pogovor, kar je pa izkoristil sostorilec, ki je med tem časom preiskal hišo in odtujil denarnico. S kraja sta se odpeljala s temnejšim vozilom. Povzročila sta za nekaj sto evrov materialne škode. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev zaenkrat še neznanih storilcev in bodo o vseh znanih okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 19. uri je na Bregu v centru mesta Ljubljana voznik kolesa s pomožnim motorjem, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, trčil v pešca in ga lažje poškodoval. Pešec je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana, povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj v popoldanskih urah je v križišču Poti Rdečega križa in Ceste na Brdo prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila. Zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji je trčil v osebno vozilo, ki se je pred njim ustavilo zaradi prednosti kolesarja. Voznik drugega vozila se je pri tem lažje poškodoval. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.