urednistvo@preteklih24.si

Na območju Petrovč in Radeč občani opazili medveda

Danes so policisti bili obveščeni, da je v nočnih urah v Zagradu, na območju Radeč, medved v kokošnjaku pokončal in odnesel nekaj kokoši.

Fotografija je simbolična

Predstavniki Lovske družine Radeče medvedjo družino na tem območju že nekaj dni spremljajo ter tudi v sodelovanju s policisti občane ter pohodnike opozarjajo na prisotnost medvedov.

Kljub temu, da je možnost srečanja z medvedom majhna, naj se na omenjenem območju pohodniki čim manj zadržujejo, če pa že, naj bodo glasni, naj se med sabo pogovarjajo in s tem medveda opozorijo na svojo prisotnost. Medved se bo praviloma umaknil.

Medveda je danes sprehajalka opazila tudi na pešpoti ob Savinji na območju Petrovč.

Policisti so v sodelovanju s predstavnikom Zavoda za gozdove, sprehajalce na tem območju opozarjali na medveda. Problem na sprehajalnih poteh lahko predstavljajo psi, ki niso na povodcu in napadejo medveda, ker želijo zaščititi lastnika. Pes se bo zapodil proti medvedu, medved pa se bo branil. Pes se bo prestrašil ali umaknil in pritekel nazaj k lastniku. Medved bo šel za njim in v tem primeru lahko napade tudi lastnika.

Ne glede na to, da je možnost ponovnega srečanja na teh območjih z medvedi majhna, sprehajalce in pohodnike opozarjajo, naj bodo previdni, pse pa naj imajo na povodcih.

Več nasvetov, kako ravnati ob srečanju z medvedom najdete na strani Zavoda za gozdove Slovenije.