urednistvo@preteklih24.si

Kuril odpadno vejevje, ogenj ušel izpod nadzora

Včeraj, 8. aprila v dopoldanskih urah, je bila Policija obveščena, da sta se na območju Lokavca na Ajdovskem sprla dva moška. 

Fotografija je simbolična

V omenjenem sporu nihče ni bil poškodovan. Na podlagi predloga za pregon s strani oškodovanca bodo
policisti drugega udeleženca spora kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Grožnja (po prvem odstavku 135. člena KZ-1).

Na Ajdovskem gorela suha trava in podrast

Policiste OKC PU Nova Gorica so včeraj, 8.aprila ob 16.24 uri, obvestili o požaru v bližini naselja Črniče (Občina Ajdovščina). Ugotovljeno je bilo, da je 32–letni moški kuril odpadno vejevje, nato pa je ogenj zajel suho travo in podrast. Kasneje so na kraju posredovali gasilci PGD Selo in GRC Ajdovščina, ki so požar na površini okoli 300 kvadratnih metrov pogasili. Materialna škoda ni nastala.

V Zali na osebno vozilo padel kamen

Danes, 9. aprila zjutraj, so policiste PP Idrija obvestili, da je vozniku osebnega avtomobila med vožnjo na cesti Godovič – Idrija, v Zali, na vozilo padel kamen. Na avtomobilu je nastala manjša poškodba, nihče ni bil poškodovan. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti PP Idrija (po četrtem odstavku 111. člena ZPrCP) odstopili od ogleda prometne nezgode z manjšo poškodbo.

Povoženje divjadi

Danes, 9. aprila ob 6.17 uri, so policisti bili obveščeni o povoženju divjadi (srna) na cesti med naseljema Batuje in Selo, kjer je vozniku pred osebno vozilo znamke Audi skočila omenjena divjad in vanjo posledično trčil. Na vozilu je nastala materialna škoda, srna je po trku z vozilom s kraja pobegnila neznano kam. Policisti PP Ajdovščina so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.