urednistvo@preteklih24.si

Voznik za vožnjo v napačno smer uporabil prehitevalni pas

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 1 obvestil o prometni nesreči s telesnimi poškodbami; 2 prijavi kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

Fotografija je simbolična

Dogodki:

Gorenjski prometni policisti so včeraj vozniku zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri njem je bil pozitiven tudi hitri test
na prepovedane droge. Strokovni pregled je odklonil. Policisti so ga izločili iz prometa in vodijo postopek.

V Šenčurju so gasilci včeraj pogasili kup z odpadki. Policisti o dogodku zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Radovljiški policisti so včeraj obravnavali dimniški požar na stanovanjskem objektu. Škoda ni nastala.

Včeraj sredi popoldneva so radovljiški policisti obravnavali prijavo pretepa na javnem kraju. Pretepali naj bi se dve osebi. Policisti zbirajo obvestila o dogodku.

Nesreča

Škofjeloški policisti so včeraj popoldan v Poljanski dolini obravnavali nesrečo voznice, ki je zapeljala s ceste in se po prvih
podatkih policije lažje poškodovala. S kraja je bila odpeljana v zdravstveno ustanovo. Postopek še poteka.

Vožnja v napačno smer

Gorenjski policisti so včeraj opoldan obravnavali vožnjo v napačno smer po avtocesti. Po pravilni vključitvi na avtocesto na
Kranj vzhodu v smeri Gorenjske je voznik vozilo obrnil se odpeljal proti Ljubljani. Po krajši vožnji je ugotovil svojo napako in vozilo znova obrnil v pravo smer. Dogodek je zaznal ljubljanski policist. Prometni policisti so voznika izsledili. Zaradi dejanja ga obravnavajo v prekrškovnem postopku. Vozniško dovoljenje so mu odvzeli.

Voznik je za vožnjo v napačno smer uporabil prehitevalni pas, tako kot velika večina ostalih, ki storijo tako napako. Vozniki lahko preprečijo najhujše z doslednim umikanjem na desne pasove na avtocesti, z zmanjšanjem hitrosti in s prižiganjem vseh štirih smernih utripalk. Vozniki naj, ko je to varno, tako vožnjo tudi čim prej prijavijo na interventno številko 113.

Prevara

Policisti so včeraj obravnavali prijavo oškodovanke, da je neznanemu klicatelju, ki se ji je predstavil kot računalniška tehnična pomoč, posredovala svoje podatke in mu omogočila oddaljen dostop do njenega računalnika. Kasneje je ugotovila, da bi šlo lahko za zlorabo. Klic je bil iz tujine.

Kriminaliteta

Jeseniški policisti so obravnavali vlom v stanovanje brez odtujitve predmetov.

V Kranju pa je bilo vlomljeno v prodajalno. Odtujeni so bili cigareti.