urednistvo@preteklih24.si

Voznica s slabima dvema promiloma alkohola v krvi sedla za volan

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 39 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 179 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Fotografija je simbolična

V Brežicah so pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola.

Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje in ponarejanja dokumentov.

Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Prometna nesreča v Pijavicah

O prometni nesreči v Pijavicah na območju PP Sevnica so policisti bili obveščeni okoli 18.30. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je nesrečo povzročil 22-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 62-letni voznik. Oba voznika in 22-letno potnico v vozilu povzročitelja so reševalci oskrbeli, utrpeli naj bi lažje poškodbe. Povzročitelji nesreče bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Voznica z 1,9 promila alkohola

Brežiški policisti so okoli 15.30 v Brežicah zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznico osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da je 54-letna voznica pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imela 0,90 miligramov alkohola (1,9 g/kg). Odpeljali so jo v prostore za pridržanje, ji odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvi seznanili sodišče.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PP Krško so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Orehovca izsledili in prijeli dvajset državljanov Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.