urednistvo@preteklih24.si

Nepridiprav iz torbice odtujil gotovino

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 7. aprila, obravnavali tatvino manjše vsote gotovine v Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec včeraj popoldne v času odsotnosti oškodovanke iz njene denarnice, ki se je nahajala v njeni torbici, odtujil manjšo vsoto gotovine.

Fotografija je simbolična

Oškodovanka je podala predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja tatvine, zato bodo novogoriški policisti po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec vlomil v spravilišče pošte na Goriškem

Danes, 8. aprila ob 13. uri, so policisti bili obveščeni o vlomu v nabiralnik za zbiranje poštnih pošiljk v Novi Gorici (Cankarjeva ulica) na škodo gospodarske družbe. Po prvih zbrani podatkih je neznanec tekom današnjega dne vlomil v omenjeni nabiralnik in iz njega ukradel različno pošto (navadne in priporočene pošiljke). Odtujene poštne pošiljke so bile kasneje v isti ulici najdene v zabojniku za smeti. O primeru je Policija obvestila pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko iz Nove Gorice). Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave omenjenega vloma na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Povoženje divjadi na Idrijskem

Včeraj, 7. aprila popoldne, so policiste PP Idrija obvestili, da je voznik osebnega avtomobila na cesti med Idrijskim Logom in Idrijsko Belo (Občina Idrija) z osebnim avtomobilom zbil divjad (srna). Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala manjša poškodba. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po četrtem odstavku 111. člena ZPrCP) so idrijski policisti odstopili od ogleda prometne nesreče

…in na Ajdovskem

Prav tako so policisti bili včeraj, 7. aprila okoli 20. ure, obveščeni, da je voznik med vožnjo na relaciji Gozd – Col (Občina Ajdovščina) z osebnim avtomobilom znamke Seat povozil srno. Omenjena divjad je po trku z vozilom s kraja zbežala v bližnji gozd, zaradi trka je na vozilu nastala materialna škoda (poškodovan prednji del avtomobila). Policisti PP Ajdovščina so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.