urednistvo@preteklih24.si

Močno pijan voznik vijugal po avtocesti

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 34 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 125 klicev. Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 2 tatvini in 1 vlom ter nasilje v družini, zaradi kršitev javnega reda so bile 3 intervencije. Ilegalnih prehodov državne meje niso obravnavali.

Fotografija je simbolična

Italijanski varnostni organi so policiste obvestili, da so našli zapuščeno vozilo, ki je beleženo kot ukradeno v Sloveniji, januarja letos. Lastnik je že obveščen, postopki potekajo.

Ponoči je nekdo v Piranu vlomil v prodajalno. V notranjosti je premetal police in podrl nekaj koles, odnesel pa ni nič.

Popoldan so policisti na kontrolni točki Krvavi potok 50-letnemu državljanu Albanije zasegli ponarejen potni list Albanije. Sledi mu kazenska ovadba.

Ob 19.50 so policisti bili obveščeni, da je v Koštaboni 47-letni domačin s štirikolesnikom vozil preblizu desnemu robu vozišča, zato je trčil v rob. Vozilo je zavrtelo, voznik pa je preko krmila padel na tla. Odpeljan je bil v SB Izola. Med vožnjo ni uporabljal čelade, vozilo ni registrirano in ni zavarovano. Sledi mu plačilni nalog.

Ob 21.45 je policiste poklical očividec in povedal, da na avtocesti pri Uncu (smer Koper) osebni avto močno vijuga, vključuje smernike, zavira, menja pasove, vijuga med tovornimi vozili … Policisti so vozilo ustavili pred izvozom Senožeče. 42-letni voznici z okolice Maribora je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.95 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odredili so ji pridržanje, sledi obdolžilni predlog.