urednistvo@preteklih24.si

Delavec pri menjavi oken padel z višine in se huje poškodoval

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 146 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 36 dogodkov, s področja javnega reda in miru 41 dogodkov in s področja prometne varnosti 50 dogodkov.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 16 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo in bodo po vseh znanih okoliščinah o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 10 prometnih nesreč z materialno škodo. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 15 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 7. 4. 2021, od 6. ure in 8. 4. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Polju je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bila odtujena kosilnica. Škoda znaša okoli 500 evrov.

V Trbovljah je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 100 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 2500 evrov.

Delovni nesreči:

Včeraj, okoli 9.30 je v Centru prišlo do delovne nesreče, kjer je delavec pri menjavi oken padel v globino 3, 5 metra in se pri tem huje poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 16. ure je pri opravljanju del na cesti v Dolskem prišlo do delovne nesreče, kjer je voznik delovnega stroja pri vzvratni vožnji zapeljal čez nogo drugega delavca. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Požar:

Včeraj, nekaj ped 14. uro so policisti bili obveščeni o požaru stanovanjske hiše na območju Šiške. Gasilci so požar pogasili, policisti pa kraj zavarovali in opravili ogled. Ugotovljeno je bilo, da je pogorel mansardni del hiše in da je do požara prišlo zaradi napake na električni napeljavi. O vseh ugotovljenih okoliščinah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.