urednistvo@preteklih24.si

V nesreči poškodovan voznik tovornega vozila, ki je bil pod vplivom alkohola

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 164 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Krškem kršitelja pridržali.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma, ponarejanja listin in tatvin.

Posredovali so zaradi požara, izločanja tovornih vozil in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

V nesreči poškodovan voznik tovornega vozila

O prometni nesreči na cesti Novo mesto – Metlika pri kraju Dole so policisti bili obveščeni nekaj pred 20. uro. Po prvih ugotovitvah policistov je voznik tovornega vozila s priklopnikom, ki je prevažal koruzo, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je imel povzročitelj nesreče v litru izdihanega zraka 0,23 miligramov alkohola in mu zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog. Zaradi odstranjevanja posledic nesreče je promet potekal izmenično enosmerno do 4.30.

KRIMINALITETA

Vlom

Oškodovanec je policiste obvestil, da je v Gabrijelah na območju PP Sevnica med 2. 4. in 5. 4. nekdo vlomil v zabojnik in odtujil dve indukcijski kuhalni plošči in električne vodnike. Ocenjuje, da je oškodovan za okoli 2000 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakonito prestopili državno mejo

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v naselju Rajec izsledili in prijeli štiri državljane Turčije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še potekajo.