urednistvo@preteklih24.si

V dveh hišnih preiskavah zasegli orožje in prepovedane droge

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 163 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 34 dogodkov, s področja javnega reda in miru 36 dogodkov in s področja prometne varnosti 70 dogodkov.

qrf

qrf

FOTO: PU Ljubljana

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 8 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo, 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s smrtnim izidom o kateri so policisti vas že obveščali včeraj.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 6 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 6. 4. 2021, od 6. ure in 7. 4. 2021, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Babnega polja izsledili in prijeli 5 tujcev (drž. Afganistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder so bile odtujene pnevmatike s platišči. Škoda znaša okoli 600 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bila odtujena medicinska naprava. Škoda znaša okoli 500 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

Na Igu je bilo vlomljeno v gradbišče, od koder so bili odtujeno električni vodniki. Škoda znaša okoli 1800 evrov.

Prijet vlomnih tatvin:

Policisti Policijske postaje Ljubljana Center so včeraj pridržali 18-letnega Ljubljančana, ki je v mesecu februarju in marcu na območju centra mesta vlomil v 5 kleti in garaž iz katerih je odtujil več koles in opreme, ter kolo s pomožnim motorjem. Osumljeni, ki je bil že večkrat obravnavan za premoženjska kazniva dejanja je bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Pri enem izmed vlomov mu je pomagal tudi 18-letnik zoper katerega bo podana kazenska ovadba na pristojno
državno tožilstvo.

Zaseg orožje in prepovedane droge:

Grosupeljski policisti so včeraj na podlagi odredb pristojnega sodišča opravili dve hišni preiskavi. Prvo preiskavo so opravili pri 43-letniku z območju Grosupljega pri katerem so odkrili puško, dve predelani zračni puški, okoli 40 gramov prepovedane rastline konoplje, ter injekcijsko brizgo z neznano rjavo snovjo (sum na prepovedano drogo hašiš). Vsi predmeti so bili poslani v analizo, po znanih rezultatih pa bo zoper imenovanega izveden ustrezen prekrškovni ali kazenski postopek.

Drugo hišno preiskavo so opravili pri 34-letniku z območja Grosupljega, pri katerem so odkrili pištolo kalibra 7,62 mm skupaj s sedmimi pripadajočimi naboji. Predmet je prav tako bil poslan v analizo in bo po znanih rezultatih zoper kršitelja uveden prekrškovni postopek.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 9.30 je v Dragomerju prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve osebni in tovorno vozilo. Nesrečo je povzročil voznik tovornega vozila, ki je v izogib trčenju v voznico, ki se je ustavila zaradi zavijanja, odvil levo na nasprotni vozni pas. V nasprotni smeri pa se je v tistem času pravilno pripeljal voznik osebnega vozila, ki je trčil najprej v tovorno vozilo, nato pa še v voznico osebnega vozila. Oba voznika osebnih vozil sta se lažje poškodovala. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 7.30 je na cesti med Loškim potokom in Novo vasjo prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Voznica osebnega vozila je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubila oblast nad vozilo, ter zapeljala na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčila v voznika osebnega vozila. Voznik osebnega vozila je bil lažje poškodovan in z
reševalnim vozilom odpeljan s kraja. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 7.30 je na cesti od Novih Ložin proti Kočevju prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik kombiniranega vozila za prevoz otrok. Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v vozišča na travnato površino, kjer je se vozilo prevrnilo na bok. V nesreči sta se dva otroka lažje poškodovala. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja posebnih vrst javnega prometa.