urednistvo@preteklih24.si

Policisti PU Koper v preteklem dnevu obravnavali 29 ilegalnih prebežnikov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 35 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 160 klicev. Obravnavali so 21 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali 1 tatvino in 1 uboj, zaradi kršitev javnega reda so bile 3 intervencije.

Fotografija je simbolična

Ob 20.57 je v vasi Selce pri Pivki 57-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal v desno in trčil v drog javne razsvetljave. Opravljen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,65 mg/l alkohola. Vozniku sledi obdolžilni predlog.

Ob 22. uri so sežanski policisti obravnavali 26-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.85 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Posledice pitja alkohola v prometu so poleg ogrožanja ostalih prometnih udeležencev tudi prometne nesreče, ki se kot vzrok v največji meri pojavi pri neprilagojeni hitrosti, nepravilni strani oz. smeri vožnje, nepravilnih premikih z vozilom in pri neupoštevanju pravil o prednosti. Možnost za povzročitev nesreče se v primerjavi s treznim voznikom za kar 5-krat poveča že pri 0,3 promilih alkohola (ali 0,14 mg/l), celo za 25-krat pa je ta možnost večja pri 1 promilu alkohola (ali 0,48 mg/l). Meja pitja naj bo zato pri 0,00. Vozite le trezni!

Ilegalne migracije

V zadnjih 24 urah so policisti na območju Policijske uprave Koper obravnavali 29 ilegalnih migrantov: na Rakitovcu 2 državljana Turčije, pri Črnotičah 15 državljanov Turčije in 1 državljana Afganistana, pri Zazidu 5 državljanov Pakistana, 2 državljana Bangladeša in 1 državljana Nepala ter pri Starodu 3 državljane Afganistana.