urednistvo@preteklih24.si

Med žaganjem palet se je poškodoval delavec

Včeraj, 6. aprila ob 14.44 uri, so policisti bili obveščeni o delovni nezgodi v eni od gospodarskih družb v Kobaridu, kjer se je med delom žaganjem palet z motorno žago poškodoval 57–letni delavec.

Fotografija je simbolična

Slednjemu je meč motorne žage med rezanjem zdrsnil s palete in mu poškodoval levo nogo. Poškodovanega delavca so kasneje zdravniško oskrbeli v šempetrski bolnišnici. O nezgodi je Policija poleg pravosodnih organov (preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici) obvestila tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo. Policisti PP Bovec so glede na ugotovljena dejstva
tujo krivdo izključili in bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na Ajdovskem udeleženi dve vozili

Danes, 7. aprila ob 8.18 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na območju naselja Budanje in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 66–letna voznica avtomobila (povzročiteljica) peljala iz Ajdovščine proti Vipavi. V Budanjah je v križišču stalo osebno vozilo, ki ga je vozil 28–letni voznik, ki je nameraval zaviti levo. Voznica se zaradi neprilagojene hitrosti z avtomobilom ni uspela zaustaviti in je trčila v zadnji del drugega vozila. Nihče od obeh udeležencev ni bil poškodovan. Policisti PP Ajdovščina so povzročiteljici prometne nezgode izdali plačilni nalog.

Iz prometa izločili voznika avtomobila zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog

Včeraj, 6. aprila ob 23.44 uri, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica v naselju Draga (Mestna občina Nova Gorica) ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, ki ga je voznik odklonil. Prav tako je omenjeni voznik odločno odklonil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Vožnja pod vplivom alkohola

Prometni policisti so včeraj, 6. aprila ob 22.20 uri, v Šempetru pri Gorici ustavili 63–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0.67 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Tatvine koles na Goriškem

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 6. aprila, obravnavali nedavno tatvino ženskega kolesa v Solkanu. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec pred kratkim izpred nadstreška za avtomobile ene od stanovanjskih hiš ukradel dve kolesi, in sicer žensko kolo znamke Bottecchia, pretežno bele barve in moško kolo znamke Wheeler, temno modre barve. S tem dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za približno 300 evrov.

Prav tako so policisti PP Nova Gorica včeraj, 6. aprila, obravnavali še tretjo tatvino kolesa na območju Nove Gorice (Delpinova ulica). Neznani storilec je tekom včerajšnjega popoldneva do večje zgradbe in iz kovinskega stojala za parkiranje odtujil nezaklenjeno moško kolo znamke Specialized, črne barve. Storilec je kolo vzel iz kovinskega stojala za parkiranje koles in se z njim odpeljal neznano kam. S tem nezakonitim početjem je nepridiprav lastnika oškodoval za okoli 900 evrov. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave obeh tatvin koles podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.